BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

Heyelan bölgesindeki bekleyiş sürüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, heyelan bölgesinde incelemelerde bulunda. Aktay, 4 işçinin cesedine ulaşıldığını; 12 işçi için de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'te meydana gelen heyelanda 4 kişinin cesedine ulaşıldığını, 12 kişinin ise halen toprak altında olduğunu söyledi. Arama kurtarma çalışmalarının gece boyu devam edeceğini belirten Aktay, bölgedeki heyelan riskinin çalışmaları aksattığını ifade etti.

Yasin Aktay, heyelanın meydana geldiği Maden köyündeki özel bakır işletmesinin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Aktay, enkaz altında kalan işçilerle ilgili yürütülen arama kurtarma çalışmaları hakkında Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden'den bilgi aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Aktay, 4 kişinin cesedine ulaşıldığını, 12 kişinin ise halen toprak altında olduğunu söyledi.

Heyelan sırasında 1 milyon ton toprağın yer değiştirdiğine dikkati çeken Aktay, şunları belirtti:

"Dün akşam saatlerinde gerçekleşen bu elim hadise esnasında madende çalışmakta olan ve iş makineleri içerisinde bulunan 16 kişi bu kazada göçük altında kaldı. Şuana kadar 4 kişinin cesedine ulaşıldı, geriye kalan 12 kişinin de iş makineleri içerisinde olduğu tahmin ediliyor. Onlara ulaşılmaya çalışılıyor."

"TOPRAK ALTINDA 12 KİŞİ VAR"

Toprak altındaki işçilere ulaşmak için tüm teknolojinin kullanıldığını aktaran Aktay, heyelan bölgesindeki toprak hareketliliğinin çalışmaları yavaşlattığını dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Araç bakımından, arama kurtarma ekipleri bakımından bir sıkıntı yok. Sıkıntı enkaz altındakilere ulaşmaktadır. Netice itibariyle enkaz altında bulunan 12 vatandaşımız var. Allah'tan ümit kesilmez, ümidimiz sağ olarak kurtarılmalarıdır. Ancak durum, şu anda her geçen vakit aleyhimize işliyor. Halihazırda toprağın hareketliliğinin de devam ediyor olması arama kurtarma çalışmalarını yavaşlatıyor. Birinci önceliğimiz arama kurtarma yapanların da güvenliğidir. Birini aramaya kurtarmaya giderken onların da bir kazaya kurban gitmemesi."

"ÇALIŞMALAR GECE BOYU DEVAM EDECEK"

Aktay, bölgede heyelan riskinin devam ettiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Tabii ki risk çok fazla, Birkaç gündür buraya yağan yoğun yağışın yeni bir kazaya neden olmaması birinci önceliğimizdir. Diğer önceliğimiz de toprak altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasıdır. Şu anda Van, Muş, Diyarbakır, Erzurum, Ankara ve Batman'dan gelen ekipler çalışıyor. Arama köpekleri ile dronelerle her türlü teknoloji kullanılarak vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalışılıyor. Saat 00.00'a doğru çalışmaya başlandı, bu gece ise gerekli aydınlatmalar sağlanarak sabaha kadar çalışmalar devam edecek."

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının gerekli soruşturmayı başlattığını ifade eden Aktay, heyelan sebebinin ilk etapta yağmur olduğunun görüldüğünü söyledi.