BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hesaplaşma vakti! CHP'de oy kaybının nedenleri sorgulanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi, 1 Kasım seçimleri ile karşılaştırdığında, yüzde 2.5 kaybetti. Parti, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den de yaklaşık yüzde 8 az oy aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarından ayrıntılı bir seçim değerlendirmesi istedi. CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu o değerlendirmeyi bugün saat 11'de yapacak.

Abone ol

Seçim sonuçlari CHP'de moralleri bozdu. Parti milletvekili sayısını artırsa da oy oranının düşmesinin nedenleri sorgulanıyor. Gözler CHP'den yaklaşık 8 puan fazla oy olan Muharrem İnce'nin yeni bir liderlik yarışına girip girmeyeceğine çevrildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarina ilişkin şimdiye kadar herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Ancak parti kurmaylarından kapsamlı bir seçim analizi çalışması istedi. Bu çalışmanın, Salı günü toplanacak MYKk'da ele alınması bekleniyor.

Partide ilk yapılan değerlendirmeler CHP tabanından en az 2 puanın HDP'ye, 2 puanın da İYİ Parti'ye kaydığı yönünde.

MHP'nin seçim öncesi yapılan tahminlerin üzerinde oy alması CHP'nin beklediği parlamento aritmetiğini olumsuz etkileyen unsurlar arasında sayılıyor.

Kılıçdaroğlu'nun MYK'da kapsamlı bir değişikliğe gidebileceği de konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE BU HAFTA BİR ARAYA GELECEK
Kılıçdaroğlu ve İnce'nin son anda bir değişiklik olmazsa en geç Perşembe gününe kadar Genel Merkez'de biraraya gelmesi planlanıyor.

İki ismin buluşmasında partide bundan sonra atılacak adımlarla ilgili bir yol haritasi üzerinde konuşulması bekleniyor.

Bu aşamada İnce'nin yeni bir genel başkanlık yarışı başlatıp başlatmayacağı önem kazanıyor.

Partide yönetimin değişmesine yönelik sesler de yükselmeye başladı.

CHP'NİN YENİ MİLLETVEKİLİNDEN YÖNETİME İSTİFA ÇAĞRISI
CHP'nin 41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkardığı isim olan Gürsol Erol, yönetimi istifaya davet etti. Erol, "Partinin yaşadığı başarısızlığın sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Yönetimi derhal istifaya davet ediyorum" dedi.

Genel Merkez'in ünlü kedisi "Şero" adına açılan Twitter hesabında da ilginç paylaşımlar yapıldı. Paylaşımlarda "Umudunuzu kırdığımız için özür dileriz, isterseniz gidebilirim" ifadesi dikkat çekti. Buna yapılan yüzlerce yorumda "Sen kal yönetim gitsin" denildi.