BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  DÜNYA

Herkesin gözü Kerkük'teyken Rakka'dan korkutan haber!

Dünya Kerkük'e kilitlenmişken Rakka'dan kötü haber geldi. ABD'nin desteklediği, YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG Rakka kentinde kontrolü ele geçirdi.

Abone ol

SURİYE'nin Rakka kentinden kötü haberler geliyor. YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG Rakka kentinde kontrolü ele geçirdi.

SDG son olarak, IŞİD'in bir dönem halkın önünde infazlar gerçekleştirdiği El-Naim meydanını ele geçirdi.

ÇOK YAKINDA RESMİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Kentin IŞİD'den alınmasıyla ilgili resmi açıklamanın çok yakında yapılmasının beklendiği bildiriliyor. Çatışmaların sonlanması için yapılan bir anlaşma kapsamında bir grup yerli IŞİD militanına, geçtiğimiz günlerde aileleriyle birlikte kentten ayrılmasına izin verildiği aktarılıyor.

ÜÇ BİNDEN FAZLA SİVİL KENTTEN AYRILDI

SDG, yabancı militanların onlara katılmasına izin verilmeyeceğini belirtiyor. Son günlerde üç binden fazla sivil kentten ayrıldı. SDG yetkilileri, kentin içinde yaklaşık 50 IŞİD militanının kaldığını belirtti. Kentte uzun zaman sonra hava saldırı düzenlenmediği, bombardıman ya da silah sesi gelmediğini aktarıyor.

RAKKA DÖRT AY ÖNCE ABLUKAYA ALINDI

Sommerville ayrıca bir kamyonun hoparlörlerle kentte dolaşarak Rakkalılara dışarı çıkma ve sıcak çorba içme çağrısı yaptığını da söylüyor. Rakka, IŞİD'in 2014 yılında ele geçirdiği büyük kentler arasındaydı.SDG, yaklaşık dört ay önce kenti ablukaya almıştı.