BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,89
ALTIN 2.440,85
HABER /  DÜNYA

Herkes yasaya uyacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu akşam uygulamaya başlanacak olan akşam 22.00 sonrası alkol yasağı konusunda herkesin ...

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu akşam uygulamaya başlanacak olan akşam 22.00 sonrası alkol yasağı konusunda herkesin yasalara uyması gerektiğini söyledi.
Sakarya Elmas Garden İnn Otel’de düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eker, bu akşamdan itibaren uygulamaya başlanan alkol yasağı konusunda herkesin yasalara riayet etmesini istedi.
Bakan Eker, alınan bu kararın herkesin sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek "Saat 22.00 sonrası içki satışı yapılamayacak. Bu konuda denetimler sıkı bir şekilde yapılacak ve herkesin yasalara uyması gerekiyor. Denetimler sıkı bir şekilde yapılacak” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de bir sertifika töreni sonrası Sakarya’ya kurulması planlanan ŞÖNİM için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve en iyisini Sakarya’ya kurmak için çalıştıklarını belirterek, “Biz bunu Sakarya’ya söz verdik. Kısa sürede en iyisini Sakarya’ya açacağız” dedi.
Elmas Otel’deki programın ardından Bakan Eker, Bakan Şahin ve beraberindeki heyet, Sakarya Muharrem Fırınında kısa bir mola vererek denetim yaptı. Yeni yönetmeliğe göre yapılan ekmeklerinin tadına bakan iki Bakan, kopardıkları ekmekleri basın mensuplarına da ikram etti.
(İHA)