BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Herkes o kongreyi konuştu

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, partisinin olağanüstü kongresinin makul bir sürede yapılacağını söyledi.

Abone ol

Hukuk ne istiyorsa onu yerine getireceklerini bildiren Kurtulmuş, yapılacak olan bu kongrenin de birlik ve bütünlüğü sağlayacağını vurguladı.

İl başkanları ile yaptıkları istişarelerin ardından konunun partisinin Genel İdare Kurulu'nda da değerlendirileceğini ifade eden Kurtulmuş, "Ortaya bir takvim çıkar ve makul bir süre içinde de bu parti kongresini yapacağız" diye konuştu. Saadet Partisi'ni başka partiler gibi bir kongre partisi haline getirmeyeceklerini dile getiren Kurtulmuş, "Buna müsaade etmeyiz" dedi.

Kozaklı'da partisinin il başkanları ve il müfettişleri toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin iktidarın yegane alternatifi haline geldiğini belirtti.

 Kongre sonrasındaki gelişmelerin bunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Kongrenin üzerinden 3 hafta geçti. Bu süre içinde Saadet Partisi siyaset çevrelerinin ve kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi oldu. Bunun siyasette bir tane karşılığı var. O da Türkiye'de artık bundan sonra Saadet Partisi iktidarın yegane alternatifi olarak görülüyor ve onun için bu kadar ilgileniliyor" görüşünü dile getirdi.