BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  GÜNCEL

'Herkes İçin Adalet' talebiyle CHP Genel Merkezi'ne yürüyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sözleşmeli olarak güvenlik görevlisi olarak çalışırken usulsüzlükleri ihbar ettiği için işten çıkarılan Ali Ünlü, İzmir'den Ankara'ya 'Herkes İçin Adalet' yürüyüşü başlattı...

Abone ol

ALİ Ünlü... İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZSU'da 10 yıldır güvenlik görevlisi olarak görev yapıyordu ve 'şef' pozisyonundaydı... Usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 4 yönetici hakkında şikayette bulundu... Bu yöneticilerden ikisi kınama cezası aldı... Tüm bu olanlardan sonra önce şeflikten alındı sonra da işten atıldı... Ali Ünlü şimdi uğradığı haksızlığı duyurmak için İzmir'den Ankara'ya 'Herkes İçin Adalet' yürüyüşü başlattı...

33 yaşındaki Ali Ünlü, sözleşmeli olarak 10 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalıştığı İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünde şef konumundayken gördüğü usulsüzlüklerle ilgili bazı yöneticileri kurum içerisindeki teftiş kuruluna şikayet etti. Şikayet sonrası 2 yönetici kınama cezası aldı. Bunun üzerine Ali Ünlü, sözleşmelilerin kadroya geçişi düzenlemesinden faydalanmak için başvurdu ancak kadroya alınmadı. Ve ardından da işine son verildi. 

İŞE DÖNDÜ 20 GÜN SONRA TEKRAR ATILDI... Bir aylık hukuki mücadelenin ardından işine geri dönen Ali Ünlü, 20 gün çalıştırıldıktan sonra yeniden işten çıkarıldı. Bu süreçte birçok CHP milletvekiliyle temasa geçse de kararı değiştirtemedi. Ali Ünlü tüm bu olanların ardından "Ekmeğini elinden alıp beş parasız sokağa atanlara karşı eylem yapma" kararı aldı. 

BU SABAH YÜRÜYÜŞE GEÇTİ... Ali Ünlü, bu sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasının ardından anne ve babasını da yanına alarak Konak Meydanı'ndan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne "Herkes İçin Adalet" yürüyüşü başlattı. Korkmaz'a kendisi gibi iş akdi feshedilen mesai arkadaşı Serhan Korkmaz da eşlik ediyor. 

YA İÇERİ GİRERİM YA DA... Ali Ünlü, "Yaklaşık 600 kilometrelik yürüyüşümün adı 'Herkes İçin Adalet' olacaktır. Bu yürüyüş CHP'nin bir bakıma adalet sınavıdır. Bu yürüyüşün sonunda Genel Merkez'in önünde yapacağım basın açıklamamın ardından üzerimdeki "Herkes İçin Adalet" yazılı tişörtümü ya genel merkezin kapısının dışına asacağım yada o tişörtle içeri gireceğim" ifadelerini kullandı. Kamuoyundan ilgi isteyen Ali Ünlü, "Bu yürüyüş her türlü siyasi propagandaya kapalı emek yürüyüşüdür" ifadelerini kullandı.