BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,33
HABER /  GÜNCEL

Her yaşa uygun gelin bulunur

Böyle çete görülmedi. Kimisi gelin kimisi anne kimisi de amca oldu. Şebekenin kurbanları ise köylerdeki bekar erkekler.

Abone ol

İddiaya göre çete, özellikle köylerdeki bekâr erkekleri ağına düşürdü, ‘her yaşta gelin buluruz’ deyip 7-15’er bin YTL para topladı.

Manisa Emniyeti art arda gelen ‘evlenme vaadiyle dolandırıcılık’ ihbarları üzerine çalışma başlattı. 4 aylık teknik takibin ardından başta Manisa olmak üzere, İzmir, Uşak, Kırşehir, Aydın, Kütahya ve Rize’de operasyonlar düzenlendi. Şebeke lideri Ali A. (66), yardımcısı ve oğlu Süllü A. (41), gelini Özlem A. (32) ile aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

TEZGAH NASIL İŞLEDİ

Çetenin vurgun yöntemi şöyleydi: Şebeke elemanları aralarında gelin adayı, kız anne ve, babası, amca, teyzeler gibi rolleri paylaşıp seçilen kurbanın evine gidiyordu. Gelinin sözde amcası “Benim bu kıza çok emeğim geçti. O nedenle bana borcu var” diyerek, oğlan evinden para sızdırıyor, sözde anne ve baba da başlık parası alıyordu. Çete üyeleri vurgunun ardından kayıplara karışıyordu.

5 BİN YTL BAŞLIK VERDİK

Çetenİn mağdurlarından Özcan Çiftçioğlu yaşadıklarını şöyle anlattı: 27 yaşıma kadar evlenecek kimseyi bulamadım. Çete üyesi Döndü Y. ile tanıştım. Beni, 24 yaşında çok güzel bir kızla tanıştırdı. Kendisine 5-6 bin YTL tutarında bilezik aldım, 5 bin YTL başlık parası verdik. Sonra dolandırıldığımızı anladık.