BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Her şey yaşayabilmek için...

Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyeliler, kalacak yer bulamayınca Bahçelievler’deki bir parka sığındı. Akşamları soğuktan uyuyamadıklarını ...

Abone ol

Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyeliler, kalacak yer bulamayınca Bahçelievler’deki bir parka sığındı. Akşamları soğuktan uyuyamadıklarını söyleyen Suriyeliler, yıkadıkları kıyafetleri bankların üzerine yerleştirerek kurutuyor, yemeklerini de piknik tüpüyle pişirmeye çalışıyor.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak İstanbul Şirinevler Mahallesi’ndeki Ömer İnci Parkı’na sığınan çoğu çocuk onlarca Suriyeli, vatandaşlardan ve yetkililerden yardım bekliyor. Soğuktan ve güneşten korunmak için ağaçların dibine kilim sererek oturan Suriyeli vatandaşlar, burada yaşamaya çalışıyor. Gün içerisinde erkekler iş aramakla meşgul olurken, kadınlar ise yıkadıkları kıyafetlerin kuruması için bankların üzerine yerleştiriyor, yemeklerini de piknik tüpüyle yapmaya çalışıyor.
Vatandaşların ve belediyenin kendilerine yardım ettiklerini söyleyen Suriyeliler, “İki gündür kuru yerde yatıyoruz. Akşamları soğuk oluyor. Vatandaşlar battaniye getiriyorlar ama yine de üşüyoruz. Kiraya çıkmak istedik ama paramız olmadığı için ev de vermediler. Paralarımız, evlerimiz gitti. Ateş nereden geldiğini bilemediğimiz için de kaçtık. Bir şeyimiz kalmadı. 4 -5 aile bu parkta yatıyor. Bize küçük ev versinler başka bir şey istemiyoruz” dedi.
Çocuğunu sokakta emziren 9 aylık Suriyeli anne, kocasının savaşta öldüğünü çocuğunun da genç yaşta öksüz kaldığını söyledi. Ailesiyle birlikte İstanbul’a gelerek canlarını kurtardıklarını söyleyen anne, “3 gündür yollarda sürünüyoruz. Evimizde yok iş ve ev istiyoruz” diye konuştu.
(İHA)