25 Mayıs 2012
  • İstanbul
    21°C

     
  • Ankara
    22°C

     
  • İzmir
    22°C

     
Piyasalar
  • IMKB54.917
  • Euro2,3205
  • Dolar1,8425
  • Altın623,25

Her dört kişiden birinin fobisi var

09 Haziran 2011 Perşembe

TOPLUMUN YÜZDE 25'İNİN FOBİSİ VAR

Korkularınızın sizi ele geçirdiğini mi düşünüyorsunuz? Üstelik korkak olmayı kendinize yakıştıramıyor, bu durumdan utanıyor, kimseye bahsedemiyorsanız ve bu korkularınızın saçma olduğuna inanıyorsanız, sizin korkularınız FOBİ'ye dönüşmüş demektir.

Adrenalin Fazlalığının Fobilere Neden Olduğu İleri Sürülüyor

Kişinin saçma ve anlamsız olduğunu bildiği halde, düşünmekten kendini alamadığı düşünce bozukluklarıdır fobiler. Karanlıktan. yüksekten, kalabalıktan, hastalanmaktan, ölmekten, acı çekmekten, uçaktan, böcekten, hayvanlardan, iğneden, ameliyattan, sevdiklerini kaybetmekten, ilaçlardan, aklını kaybetmekten, sınavdan korkma gibi bilinen fobilerin yanı sıra, akla hayale gelmeyecek pek çok fobi çeşidi mevcut. Bir kısım uzmanın, kişilerdeki adrenalin fazlalığından olduğunu ileri sürdüğü fobilerin tedavisi mevcut.

Çocukluğunda Sürekli Strese Maruz Kalanlarda Daha Çok Görülüyor

Genetik faktörler ve daha farklı nedenlerin eşlik ettiği fobiler, sürekli strese maruz kalan çocukların yetişkinliklerinde ortaya çıkıyor. Aile içindeki şiddet, kavga ve buna bağlı olarak geçirilen mutsuz çocukluk, yetişkinlikte fobilere neden oluyor.

Toplumun % 25 inde ve Daha Çok Kadınlarda Görülüyor diyorlar

Diyorlar diyorum çünkü fobilerinden dolayı, tedaviye başvuran kişi sayısı çok az. Erkekler utandıkları için uzmanlara başvurmuyorlar. Kadınlar psikolojik tedavilere daha açık olduğundan, başvuru sayısında kadınlar kayıtlarda daha çok geçiyor. Bu açıdan bakınca, aslında toplumdaki oranda daha fazla olmalı.

İlginç Fobiler

Androfobi; Erkeklerden korkma

Antropofobi; İnsanlardan korkma

Arakibutirofobi; Yerfıstığı ezmesinin yerken damağa yapışmasından korkma

Aritmofobi: Sayılardan korkma.

Astenofobi: Güçsüz olmaktan korkma

Batofobi: Yüksek binaların yanından geçememe

Bibliyofobi: Kitaplardan korkma

Bromidrosfobi: Vücut kokusundan korkma

Eisoptrofobi: Aynalardan korkma

Fobofobi: Korkmaktan korkma

Fotofobi: Işıktan korkma

Filofobi: Sevmekten, aşık olmaktan korkma,

Gametfobi: Evlenmekten korkma

Haptofobi: Dokunulmaktan korkma

Helyofobi: Güneşten korkma

Hipnofobi: Uyumaktan korkma

Peladofobi: Kellikten kel kalmaktan korkma

Jinefobi: Kadınlardan korkma

Politikofobi: Politikacılardan korkma.

Bu yazı toplam 111040 defa okunmuştur
29 Eylül 2011 Perşembe
26 Eylül 2011 Pazartesi
12 Eylül 2011 Pazartesi
07 Eylül 2011 Çarşamba
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Haberleri sitene ekle
Haberleri sitene ekle
Diğer Sitelerİnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...