BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  GÜNCEL

Hepimiz sınavdan geçiyoruz

İlahiyatçı ve televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu, Gazze’de Müslümanların İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarla öldür...

Abone ol

İlahiyatçı ve televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu, Gazze’de Müslümanların İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarla öldürülmesinin büyük bir zulüm olduğunu belirterek, “Allah (c.c), bizi sınav ediyor. Şu mübarek günlerde dualarımızı o kardeşlerimize gönderiyoruz” dedi.
Bağcılar Meydanındaki konferansa misafir olan Ömer Döngeloğlu, “Hazreti Peygamber (s.a.v) ve Hicret” konulu bir konuşma yaptı. Peygamber Efendimizin hayatından örnekler sunan Döngeloğlu, Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman ve Hazreti Ali’nin tüm insanlık için en güzel örnek insanlar olduklarını ifade etti.
Allah’ın (c.c), kullarının kendisine imanından başka istediği şeyin ahiret gününe iman olduğunu anlatan Döngeloğlu, şöyle konuştu: “Peygamber Efendimiz (s.a.v), Allah’a ve ahiret gününe iman eden komşusuna iyilik etsin, ya doğru konuşsun ya da sussun’ demişti. Bizim bu dünyada imtihan edilmemiz lazımdı. Gazze, Mısır, Suriye, Irak ile imtihan ediliyoruz.”

“PEYGAMBERİMİZ HAZRETİ EBUBEKİR’LE YOLA ÇIKTI”
Hazreti Ebubekir ile Hazreti Ömer’in Peygamber Efendimizin (s.a.v) övgüsüne mazhar olduğunu ifade eden Döngeloğlu, şunları söyledi: “Bir rivayete göre 6 yaşındaki evladını öldürmüş olan Ebu Cehil’in tetikçisi Ömer bir gün Kabe meydanında hicretini gündüz yapan iki adamdan birisi olmuştur.”
Hazreti Ebubekir’in de bir devenin servet değerinde olduğu o dönemde 25 köleyi azat ettiğini anlatan Döngeloğlu, günümüzün değeriyle 5 trilyon liralık parayı sadaka olarak dağıttığını anlattı. Müslümanların böyle kahramanlara ihtiyacı olduğunu anlatan Döngeloğlu, “Rabbim böyle insanların sayısını artırsın” dedi. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) bir tüccar, Hazreti Ebubekir’in de zengin bir insan olduğunun altını çizen Döngeloğlu, Hazreti Ömer’in de Ebu Cehil ve adamlarına meydan okuyacak kadar cesur bir sahabe olduğunu kaydetti. Hazreti Ömer’in, yanında 20 civarında Müslüman ile hicret ettiğini anlatan Döngeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze, Ömersiz kalınca, Mısır, Kudüs, Suriye meydanı Sisi’lere, İsrail’e kaldı. Dünya Selahattin Eyyubi’sini kaybedince çakallara kalırmış.”

“NE YERLİ NE MISIRLI SİSİ’LERE İHTİYACIMIZ YOK”
Hazreti Ebubekir’in de Hazreti Ömer ile gitmek için Peygamber Efendimiz’den (s.a.v) izin istediğini kaydeden Döngeloğlu, sözlerine şöyle devam etti: “O, hayır sen gitme, belki ondan daha iyi bir arkadaş çıkar onunla gidersin’ dediğini anlattı. Kabe’yi tavaf eden Hazreti Hamza’nın da Ebu Cehil’e dönerek, ‘Ben Haşimoğullarının yiğidiyim. Benimle derdi olan bunu yarına bırakmasın. Ben gidiyorum. Medine’ye hicret ediyorum. Sakın arkamdan konuşmayın. Derdi olan bugün bu işi bitirsin’ dediğini ancak kimsenin yanına yaklaşmaya cesaret edemediğini belirtti.
25 garibin de Hazreti Hamza ile yola çıktığını belirten Döngeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hazreti Ömer ile Hazreti Hamza’lar gidince dünya Sisi’lere kaldı. Onlar Mısır’a cumhurbaşkanı oldu. Bizim ne Mısırlı ne de yerli Sisi’lere ihtiyacımız yok. Abdülhamid Han gibi Filistin topraklarına pazarlık yapmayan liderlere ihtiyacımız var. Müslümanlar uyanık olun. Herkes kartını açık oynuyor. Avrupa, Mısır’daki darbeye ses çıkarmadı. Hani insan hakları vardı. Yüzde 53 oyla gelmiş Mursi birkaç sokak olayları yüzünden hapse atıldı. İhvan’a karşı darbe yapıldı.”
Hazreti Ebubekir’in Hazreti Hamza ile de gitmesine izin vermeyen Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), bir gün evine döndüğünde eşi Hazreti Ayşe ve Hazreti Ebubekir’e, ‘Bu gece gidiyorum. Beni öldürmek istiyorlar” dediğini belirten Döngeloğlu, Hazreti Ebubekir’in ‘Ey Allah’ın Resulu ben kiminle gideceğim’ diye sorduğunu kaydetti. Döngeloğlu, sohbetine şöyle devam etti:
"Bunun üzerine Peygamber Efendimizin de (s.a.v) ‘Müjde ey Sıddık kardeşim yol beraber yürünecek’ diye konuşunca Hazreti Ebubekir çok sevindi. Ebu Cehil, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) ayrıldığını öğrendiğinde çılgına döndü. Hazreti Ebubekir adam satmayan adamdı. Peygamber Efendimiz (s.a.v) onunla yola çıkmıştı.” Döngeloğlu, Hazreti Ömer’in artık gizli saklı değil namazı Kabe’de kılmak istediğini söyleyince Peygamber Efendimizin (s.a.v) izniyle Kabe’de 40 kişinin namaz kıldıklarını sözlerine ekledi.
(İHA)