SAĞLIK
23 Ağustos 2011 Salı 14:180 Yorum7898 okunmaAvrupalı bilimadamlarının hayvanlar üzerinde yaptığı deney, Hepatit C aşısının geliştirmesinde umut ışığı oldu
- Haber
Bilimadamlarının geliştirdikleri ve ilk olarak hayvanlar üzerinde geliştirdikleri deney Hepatit C hastalığına yeni umut ışığı oldu
Bilimadamları, "sahte virüs parçacıklarının" kullanımına dayalı bir teknoloji geliştirdi. Söz konusu parçacıkların virüs parçacıklarına benzeyen suni yapılar olduğu ancak genetik madde içermemeleri ve virüsün çoğalmasına izin vermemeleri nedeniyle tehlike teşkil etmedikleri belirtildi.
"Science Translational Medicine" dergisinde yayımlanan araştırma, "sahte virüs parçacıklarıyla" hazırlanan aşıdan sonra fare ve maymunlarda, üretilen antikorların Hepatit C virüsünü etkisiz hale getirdiği görüldü.
Antikorların Hepatit C'nin farklı alt türlerine karşı da bağışıklık sağladığı, bu konudaki denemelerin bugüne dek başarısız olduğu vurgulandı.
Dünyada 200 milyon kronik Hepatit C hastası bulunuyor. Organ ve kan nakliyle bulaşan Hepatit C, karaciğere verdiği hasarın yanı sıra vücutta deri, böbrekler, tükürük bezleri, göz ve romatizma sorunlarına da yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl 350 bin kişi Hepatit C'ye bağlı nedenlerle yaşamını yitiriyor. Hepatit C'nin henüz aşısı bulunmuyor.












TERÖRPKK infazında korkunç ayrıntılarVan Çaldıran'daki 'yargısız infaz' soruşturmasında savcının tespiti: "Teslim olan iki PKK'lı ile bir sivile albayın emriyle ateş açıldı."
CHPCHP'den tatil için kanun teklifiCHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay'dan ilginç bir kanun teklifi geldi...
FUTBOLBeşiktaş'ı köşeye sıkıştırdıBeşiktaş'ın 4 Portekizli futbolcusunun menajeri Jorge Mendes, siyah beyazlı yöneticilere köşeye sıkıştıracak teklif sundu.
MAGAZİNBeren'den transparan şov!2012'ye birliktelikleri ile damgasını vuran Kenan Doğulu-Beren Saat çiftinin aşkları tüm hızıyla devam ediyor...
GÜNDEMTRT spikeri az daha kalpten gidiyorduEurovision şarkı yarışmasında finalistlerin açıklanması sırasında spiker az daha kalpten gidiyordu.
FUTBOLTT Arena'da için zemin paniğiBeşiktaş'ın yeni sezonda Galatasaray'ın stadı TT Arena'da oynama fikrine farklı tepkiler geliyor.
AK PARTİErdoğan'dan partisindeki anlaşmazlığa cevap!Başbakan Erdoğan, Kazakistan gezisi dönüşü Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































