BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hep Kitap'tan çocuklar için iki kitap birden

Arkadaşım Olacaksın ve Öğretmenim Bir Canavar, hep kitap etiketiyle 13 Ocak'ta okurları ile buluşacak!

Abone ol

New York Times En İyi Resimli Kitap Ödülü dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi olan ve kitapları New York Times Çok Satanlar Listesi’nde beş kez yer alan Peter Brown’un yazdığı ve resimlediği, Sevin Okyay’ın Türkçeleştirdiği Arkadaşım Olacaksın ve Öğretmenim Bir Canavar, hep kitap etiketiyle 13 Ocak'ta raflarda!

New York Times Çok Satanlar Listesi’ne giren Arkadaşım Olacaksın’da; güne büyük bir heyecanla başlayan, ilerleyen saatlerde yeni bir arkadaş bulacağından fazlasıyla emin Lucy’nin hikâyesi anlatılıyor. Lucy, arkadaş edinmek, kendini sevdirmek için olağanüstü çaba sarf etse de aradığını bulamaz. Tam vazgeçmek üzereyken beklenmedik bir olay her şeyi değiştirir.


Öğretmenim Bir Canavar’da ise Bobby, dünyadaki en kötü öğretmenin kendi öğretmeni olduğunu düşünür. Sınıfta kâğıttan bir uçak uçurmaya kalktığında öğretmeni bağırıp çağırarak hevesini kursağında bırakır. Derken bir tatil gününde güzel vakit geçirmek için parka giden Bobby öğretmeniyle karşılaşır. Görünüşe aldanmamak gerektiğini de böylece öğrenir.

Peter Brown’un yazıp resimlediği Arkadaşım Olacaksın ve Öğretmenim Bir Canavar, Çeviri Derneği’nin 2014 Onur Ödülü’ne layık görülen, Harry Potter kitaplarının da çevirmeni olarak tanınan Sevin Okyay’ın Türkçesiyle dilimizde ilk kez yayımlanıyor.

Arkadaşım Olacaksın ve Öğretmenim Bir Canavar, 13 Ocak’tan itibaren hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.