BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  POLİTİKA

Hemşehrileri Gülen'i yuhaladı

Başbakan Erdoğan, yerel seçim çalışmalarını Erzurum'da sürdürdü. Erdoğan'ın Erzurum mitingine ise Gülen'le ilgili sözleri damga vurdu

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen'in de memleketi olan Erzurum'da Ak Parti mitinginde konuştu. Konuşmasında Erzurum'un kendileri için önemine değinen Erdoğan, geçmişte Erzurum'da yaşanan bir olayı anlattı.

Başbakan, Fethullah Gülen'in geçmişte ders aldığı Sadi Hoca'yı, Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet edip tutuklattırdığını hatırlattı. Bunun üzerinde mitingde bulunanlardan Fethullah Gülen'e "Yuh" sesleri yükseldi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları  şöyle:

"Bugün bir başka güzelsin Erzurum. Kazım Karabekir'i, Nene Hatun'u, Şükrü Paşa'yı, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Erzurum'da dağ Allah-u Ekber'dir. Erzurum bugün iradesine sahip çıkıyor. Ey Dadaş sen bu ülkede olduğun sürece bu ülkeye Allah'ın izniyle bir şey olmaz. Rabbim her birinizden razı olsun. Dadaşların analarından razı olsun.

"JANDARMAYA ŞİKAYET EDEN PENSİLVANYA'DAKİ ZATMIŞ"

Kardeşlerim Erzurum mitingi bizim için çok önemli. Erzurum bizim ne demek istediğimizi anlıyor. Erzurum evliyanın şehridir. Bu topraklardan nice alimler yetişti. Solakzade efendi. Hacı Salih Efendi. İbrahim Hakkı hazretleri. Erzurumlu sahte veliyle gerçek veliyi ayırır. Vatanseverle fitnecileri ayırır. Pensilvanya'daki zatın başka hesap yaptığını hesap edemedik. Şurada enteresan başlıklar var. Erzurum'da nelerin yaşandığını anlatmamız lazım. Bu zat gençliğinde Sadi hocadan ders aldığını Sadi hocanın yetersiz olduğunu söylüyor. Ve bu yüzden medreseden ayrılmış. Bir gazeteci kardeşimiz Nakip efendiye ulaşmış Nakip efendi de bunu anlatmış. Jandarma geliyor Sadi Hoca'ya kelepçe takıyorlar. Erzurum ayağa kalkıyor. Jandarma'ya şikayet eden bu Pensilvanyadaki zatmış. Atatürk'e hakaret ediyor diye şikayet etmiş ve Sadi Efendi'yi tutukladı. Burs, himmet bunlar nereye gitti CHP'ye ve MHP'ye.

"KENDİSİNE DÜNYA İMPARATORLUĞU KURMAYA ÇALIŞIYOR"

Kişi sevdikleriyle beraber haşrolunur. Kılıçdaroğlu'yla, Bahçeli'yle, BDP'yle haşrolcaksın. Bu ülkenin Başbakanına hain diyecek kadar yerdesin. Bunun hesabını vereceksin. Said Nursi'yi sürdüler o tekrardan ülkesine döndü. Pensilvanya'da inzivadaymış ne inzivası. Mekke'ye, Medine'ye git. Erzurum'a gel. Konya'ya gel. Hoca Bektaş'ın Ankara'da inzivaya çekildiği yeri görün. Bunlar yıllarca bizi de Türkiye'yi de dünyayı da aldattılar. Bunların yüzü dost arkadan hançerlemek için fırsat kolluyor. Erzurum'dan kovulduktan sonra hiçbir yerde barınamamış. Alvarlı Efe Efendi 1950 seçimlerinde diyor ki; bana vekalet edin oy kullanın kabul etmezlerse benim koluma girin sandığa gitmeliyim. Yarın ahirette CHP'ye karşı bir oyum vardı onu da kullandım diyeceğim. Bu zat CHP'ye, MHP'ye çalışıyor.

Kendisine dünya imparatorluğu kurmaya çalışıyor. Bir ceketim var diyor. Yalan hepsi yalan. CHP, MHP, Holdingler, ananaslar, kurban derileri, himmetler sığıyor. Bu ne ceketmiş. 1999'da kaçıp gitti. Ben gel diyorum. Türkçe olimpiyatları benim için kapandı.

"ALT TARAFLA İŞİMİZ YOK, ONLAR MASUM"

Biz bunların hakkından geldik. Erzurumlu bir yiğidi İçişleri Bakanı yaptık. Bu paralel yapıyla mücadele ediyor. Ağababalarıyla mücadele ediyor. Bizim alt tarafla işimiz yok. Onlar masum. Üst takımla mücadelemiz sürecek. İmam-Hatiplilerin kapatılmasına ses çıkarmadı. Başlarını açın diyen kişi bu. Bizim evlatlarımız ABD'ye kaçar gibi gitmedi. Okuyup geri geldiler. Benim başörtülü kardeşlerim için katsayı kalktı, istediği yerde çalışıyor mu? Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bu Pensilvanya'daki zat CHP ve MHP'yi kuyruğuna takmış durumda. MHP'nin başındaki zat en ağır hakaretleri ediyordu şimdi o da onun kuyruğuna takıldı. CHP milletvekili Emine Ülker Tarhan her darbe döneminde bu kıvrak siyasetini meydanlarda yapmalı.

"PENSİLVANYA'DAKİ ZAT İÇİN 'GEBERSİN' DİYORDU"

Dağa kaçırılan çiçek çocuğu CHP Tunceli milletvekili ( Hüseyin Aygün ), Pensilvanya'daki zat için gebersin diyordu. Şimdi CHP'nin genel başkanı için ne düşünüyor çok merak ediyorum. Erzurum bu büyük oyunu sen bozacaksın Erzurum. Bunların dershanelerinden çocuklarınızı alın. Bu kursları biz vereceğiz. CHP ve MHP'nin bu Erzurum'a hizmeti var mı? Bunlar hangi yüzle geliyor? Büyüyen Türkiye'yi istemeyenlere sandıkta Erzurum'da dadaş şamarı gelecek. BDP ve MHP ortak hareket ederek sokakları karıştırmak istiyorlar. Biri siyasi Kürtçü biri siyasi Türkçü. Ben sizi yaradandan ötürü seviyorum.

"ŞİMDİ IMF'YE BORÇ VERECEĞİZ"

Biz icraat yapıyoruz onlar laf üretiyor. Erzurum'da büyük Türkiye kazanacak. Tüm Türkiye'nin Nevruz'unu kutluyorum. Bahar milletimiz arasında kalıcı olsun. Kardeşlerim nedir milliyetçilik? Milletini sevmektir. Biz eserlerimizle onlar kuru slogan milliyetçisi. Biz MHP'den hükümeti devraldığımız zaman 230 milyar dolar milli gelir vardı. Biz 12 yılda 590 milyar dolar ekledik. Milli gelir 820 milyar dolar oldu. Ey Bahçeli millet sana 5 yıl iktidar verdi. Sen neden 3.5 yılda kaçtın? Türkiye'de 12 yılda 12 bin km duble yol yaptık. Bahçeli bize 23.5 milyar dolar borç bıraktı. Biz ödedik. Şimdi IMF'ye borç vereceğiz.