BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,03
HABER /  GÜNCEL

Hem yağmur hem soğuk!

Hava birdenbire soğudu. Kış yüzünü göstermeye başladı. Haftasonu hem yağmur, hem soğuk var. İşte haritalı hava durumu;

Abone ol

Artık sonbahar etkisini gösteriyor. Yağışlı hava arka arkaya gelmeye başladı, cumartesi akşamı Marmara ve Ege’ye yeni bir yağışlı hava geliyor

Yağış bugün daha çok Doğu Karadeniz’de görülüyor. İstanbul’da sıcaklıklar artık 20 dereceye daha yakın. Bugün ve cumartesi hava parçalı bulutlu ama pazar günü yeniden yağmur var. Ankara serinledi, iki gün aradan sonra pazar günü yeniden yağmur bekleniyor. İzmir artık sonbaharı yaşıyor, bugün hava parçalı bulutlu ancak yarın akşam yine sağanak yağmur geliyor. Bursa’da hava açık, Adana’da da bugünlerde aralıklarla yağmur görülecek.

* Marmara Bölgesi’nde bugün hava parçalı bulutlu, sadece Sakarya civarında bir ara yağmur yağabilir. Bölgede artık serin bir hava var ancak rüzgarın hafif olması hissedilen sıcaklığı düşürmüyor. Cumartesi gecesi ve pazar günü Marmara’da yine sağanak yağmur var, tedbirli olunmalı. Bugün Edirne 24, Kocaeli 22 derece.

* İç Anadolu’da da belirgin serinleme oldu. Yağmur bugün Sivas, Kayseri ve Niğde boyunca görülecek. Bölgenin batı tarafında hava parçalı bulutlu. Pazar günü Eskişehir ve Ankara’da yeniden yağmur bekleniyor. Bugün Eskişehir 22, Niğde 24 derece.

* Ege Bölgesi sonbaharı yaşamaya başladı, bugün bölgede önemli bir yağmur beklenmiyor ama iç kesimlerinde yine hafif geçişler olabilir. Yarın Yunanistan’dan yeni bir yağışlı hava gelecek. Yağışın özellikle yarın gece ve pazar günü Aydın-Muğla arasında kuvvetli olması bekleniyor. Bugün Marmaris açıklarında fırtına var. Muğla 27, Kütahya 24 derece olacak.

* Akdeniz Bölgesi de bulutlanmaya başladı, sıcaklık 3-4 derece düşüyor. Akdeniz’e uzun bir aradan sonra yağmur geliyor. Bugün Mersin-Adana arasında kısa süreli yağmurlar görülecek ama asıl yağış pazar günü Antalya çevresine gelecek. Bugün Antalya 29 derece..

* Güneydoğu’da sıcaklık artık 30 dereceye daha yakın. Diyarbakır 33 derece.

* Doğu Anadolu’da geceler soğuk, gündüzler ise daha sıcak geçiyor. Bu gece de sıcaklık Erzurum’da 2, Malatya’da 12 derece inecek. Kars çevesinde yağmur görülebilir. Bugün Malatya 29, Erzurum 22 derece.

* Yağış Karadeniz bölgesini terk etmiyor. Bugün daha çok Samsun, Trabzon ve Artvin arasında görülecek. Yarın Zonguldak-Samsun arasında, pazar ise Batı Karadeniz genelinde yine yağış var. Bölgede hava oldukça serin ancak pazar günü Doğu Karadeniz biraz ısınacak. Bugün Trabzon 21, Bolu 22 derece.

İŞTE HARİTALI HAVA DURUMU

CUMARTESİ:

PAZAR:

PAZARTESİ: