BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

Hem göze hem damağa hitap eden bir mekan: CheersPera

Suşi ve tapasla beraber özel kokteylleri, şaraplarıyla ilgi çeken CheersPera'ya dair Sayım Çınar görüşlerini kaleme aldı.

Abone ol

İNTERNET HABER - ÖZEL İÇERİK

SAYIM ÇINAR -
sayimcinar@gmail.com

CheersPera, henüz açılalı çok kısa bir süre olmasına rağmen, büyük ilgi çeken, yeni trend mekanlardan biri haline geldi. Suşi ve tapasla beraber özel kokteylleri, şaraplarıyla ilgi çeken mekana dair Sayım Çınar görüşlerini kaleme aldı. 

FINE DINING'DE YENİ BİR SOLUK: CHEERSPERA

İyi suşinin, iyi tapasın peşinde olan, zevkli aynı zamanda özenli bir yer arayışında olanlar için yepyeni bir mekan var artık: CheersPera.

Ortaklarından Cihan Metin ve Yunus Akgün, Pera’daki yerleri ile ilgili ön bilgiyi şöyle veriyor: 

“Ne zamandır burayı almak istiyorduk, buralarda bir şarap konsepti ile birlikte. Yirmi yıllık mazimiz var bizim suşide. Suşiyle  birleştirebileceğiniz bir mutfağı hep yapmak istedik.

Bu bölgede, Pera’da, hem turist yoğunluğundan hem bizim daha önce Gümüşsuyu’nda işletme yapmış olmamızdan dolayı hem de İstanbul’da iyi bir müşteri kitlemiz var. 

Alaçatı’da, Bodrum’da da mekân işletiyoruz aynı zamanda. O yüzden burada bir oluşumun içine girmek istiyorduk. Yaparken herkesten farklı, iyi bir prensibimiz vardı. İyi ürünlerin hepsini yerlerinden almak, daha butik çalışmak, her restoranda olmayan şeyleri yapmak istiyorduk.”

HEM GÖZE HEM DAMAĞA HİTAP ETMEK...

Söylediği gibi de bir mekan, bir atmosfer yaratmayı başarmışlar, zevkli yemeklere eşlik eden özel şaraplar, dahası kokteyller hem göze hem damağa hitap ediyor. Organik olması da cabası, kokteyllerde kullanılan malzemeler, yemeklerdeki ürünler Türkiye’nin en iyilerinden sağlanıyor. 

Japon ve Thai ustalarının yarattığı farkı menüde hissediyorsunuz. Zaten İstanbul Japon Konsolosluğunun onayladığı tek suşi restoranı  CheersPera Türkiye’de. Tek patent sahibi. 

Bu noktada tekrar sözü alıyorlar. “Mesela bugün güzel jumbo karides mi geldi, on porsiyon karides yapıyoruz. Gelen müşteriye onu satıyoruz. On porsiyon kalamar rollyapıyoruz, pizza yirmi tane çıkıyor, yirmi birinciyi yapmıyorsa bitti diyoruz. Daha organik olmaya çalışıyoruz. Mutfağı seçerken de yüzde yüz organik ürünler kullanmak istedik. Tüm ürünler orijinal nerede yapılıyorsa oradan geliyor. Tuzumuz Tunceli’den geliyor, sucuğumuz, pastırmamız Kastamonu’dan geliyor. Herkes Kayseri bilir ama Türkiye’nin en güzel sucuğu Kastamonu’da yapılıyor. Patates Nevşehir’den geliyor. Zeytinyağımızı kendimiz özel yaptırıyoruz. Kırma zeytinimiz Hatay’dan geliyor, gibi, Türkiye’nin birçok yöresinden ürün topluyoruz yaparken.”

KALİTELİ MÜŞTERİ, KALİTELİ HİZMET

Müşteri kitlesi beyaz yakalı ve yukarısı. Avukat, doktor, reklam ajansları, ünlü kişiler… Musevi camiası da çok geliyorCheersPera’ya. Sunumun özeni de müşterilerin peşinde olduğu önemli unsurlardan biri. 

Fiyat politikası son derece uygun, normalde bir pizzayı, salatayı 30-35 liraya yiyeceğiniz yerde CheersPera’da 24-25 lira aralığında. Çok yüksek fiyat politikası sunmuyorlarinsanlar a. Ağır alkollerde, kokteyllerde standart bir durum var. 30-35 lira kokteyl fiyatları.

Yunus Bey şöyle diyor: “Kendimize özel, difüzyonla yaptığımız, mesela adaçayında bekletip armut ile tatlandırdığımız yaptığımız ceviz kokteylimiz var. Balkabağıyla çok meşhur bir kokteylimiz var. Özel dokuz çeşit kendimize has kokteylimiz var. Hazırlanma süreleri beş altı gün sürüyor bunların.”

TEMATİK GECELER

Tematik gecelerle de CheersPera adından söz ettireceğe benziyor. Canlı müzik, rakı gecesi, şarap tadım derken mekanın müdavimi olmak kaçınılmaz. 

Olmazsa olmazlarına gelince CheersPera’nın, sözü yine Yunus ve Mehmet Bey’e veriyorum: “Suşilerimizin kesin tadına bakılması lazım. Başlangıçlarımızdan kalamar rollümüz ve karides şişimiz çok meşhur. İkisini de kesinlikle tatmaları lazım. Kokteyl menümüzden de ya balkabaklı ya da GreenCheers’ı denemelerini istiyoruz.”

Green Cheers benim favori kokteylim oldu bu arada, bir not olarak ekleyeyim.  

Taze, özenli hizmetin arkasında yıllara yayılmış deneyim ve ustalık var. Bu yönüyle CheersPera hem romantik bir akşam geçirmek isteyen çiftlere, hem özel bir kutlama isteyenlere, hem de günün yorgunluğunu şehrin kalbinde atmak isteyenlere tavsiye!