BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hem bilgi hem de eğlence

Beykent Üniversitesi Sosyal Sorumlular Kulübü üyeleri, Osmaniye'de Sumbas'ta ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Abone ol

Beykent Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dair Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Sorumlular Kulübü, Üniversitelerarası Sosyal Sorumluluk Birlikteliği (ÜSOB) 'Renkli Geleceklere Yolculuk' projesiyle Osmaniye Sumbas ilçesi Gafarlı köyü Gebeli İlkokulundaydı.

ÜSOB gönüllüsü 9 farklı üniversiteden bir araya gelen 42 öğrenci, Gebeli ilkokulu ögrencileri ve köylülerle tanıştıktan sonra bahçe oyunları ile çocuklarla aralarındaki bağı güçlendirdi. Daha sonra çocuklarla tasarım atölyesinde, ebrû ve tişört boyama etkinlikleri gerçekleştirip dans atölyesi gerçekleştirildi. Köy halkının hazırladığı yemek ve gözlemeleri hep birlikte yedikten sonra çeşitli meslek dallarına ait kostümlerle birlikte tanıtımlar gerçekleştirdi. Çevre eğitimi hakkında çocuklar bilinçlendirildikten sonra gönüllüler ile çocuklar birlikte fidan dikip ilk günü sonlandırdılar.

SEMBOLİK KARNE 

İkinci gün sabahında ise çalışmalar atölyelerde sırasıyla çim adam ve kartpostal yapımıyla başladı. Çocuklarla birlikte maketten kuleler yapıp, İlk yardım eğitimi ve diş sağlığı eğitimi için çocukların anlayabileceği çeşitli piyesler hazırlayan gönüllüler eğitimlerin ardından sihirbazlık gösterileri, çocuk tiyatroları ile programı sonlandırdı.

İki gün sonunda gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve deneyler için çocuklara sembolik bir karne takdim edildikten sonra, çocuklar, aileleri ve gönüllüler müzik eşliğinde doyasıya eğlenip okul bahçesini şölen alanına çevirdiler.

Köydeki çocukların adlandırdığı gibi masal gibi geçen iki günün ardından veda eden ÜSOB gönüllüleri, çocuklar ve aileleri ile vedalaşırken okul bahçesinde duygusal anlar yaşandı.