BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28

Hem Ateist hem Hacı olunmaz

Sıkı merak ediyorum açıkçası; ülkemizin gündeminde /basında cereyan eden konuları, keza Avrupa basınına, tüm bu kutuplaşmaları ve

Sıkı merak ediyorum açıkçası; ülkemizin gündeminde /basında cereyan eden konuları, keza Avrupa basınına, tüm bu kutuplaşmaları ve tartışmaları bir biir biiiir anlatsak/rapor versek, bize bakış açıları ne olurdu? Tüm bu ayrıksılığı nasıl değerlendirirlerdi?

 

Mesela en yakın gündemden örnek vereyim; ‘Ramazanda ne yaparsak oruç bozulur’ geyiklerinden, şimdilerde ramazan bayramı mı, şeker bayramı mı hangisi doğru paradoksuna uzanan, ‘eşlerinizi düğünlerde oynatmayın, günahtır’ saçmalığın daniskasından , ünlü bir babanın kızını asansörde dudaktan öpmesinin kabul edilir tarafını arayışımız… hangisi biziz ?

 

Hepsi uç. Bu tabloya uzaktan bakmak ve anlamak nasıl imkansız!

 

Yine, ülkemin marjinal geçinenleri yazarı/çizeri, en kolay örnek Ayşe Arman, bu kadar cinsellik konusunda kalemin dibine vuruyorken, bu baba/kızın dudaktan öpüşme macerasını nasıl doğru bulmaz, ‘hmmmm yanlış’ der de … sıradan bir mazlum doğru bulur. Benim burada kafam karışıyor.

 

Neden vitrinde ki marjinaller normalde mangal da toz bırakmazken, böylesi durumlarda muhafazkarlığı arz_ı endam ederler?


Hem Ateist, hem hacı olunmaz ki!

 

Ülkemin andropoz sürecinde olan yazarlarının hafif pornovari tadında yazılarının okunduğu ve alkışlandığı yer le, hala kadının saçına/başına/kürtajına bilmem nesine karışılan, ülke gündeminden bir türlü inmek bilmeyen yer aynı değil mi!

 

Ben ülkemi karşıdan, vücudunda pearcing ve dövmeden geçilmeyen ama özünde son derece domestik bir insana benzetiyorum. Hadi sizin için bunun tam tersi olsun…

 

Ve bundan dolayı diyorum ki, kol kırılsın ve yen içinde kalsın, ergenlik sürecinde ki ülkemin hezeyanları aman aman dışarılara taşmasın…


Hülya Avşar

 

Şu kafama takılan dudaktan kızını öpme tartışmasına Hülya Avşar’da dahil olmuş.

 

Hiç şaşırmadınız , biliyorum. Kendisi ’benim kızımda babasını dudaktan öpebilir’ demiş.

 

Haaaaah ! bizde nerde bu açıklama diye merak ediyorduk.

 

Ama şöyle bir ayrıntı var ki; bu olayın kahramanları Kaya Çilingiroğlu ve Zehra olması gerekiyordu gibi geliyor bana… Ardından günlerce Avşar’ın konuyla ilgili dahiyane görüşlerini ve saçmalamanın nasıl dibe vurulduğunu bir kez daha izlemek zorunda kalacaktık, ne diyelim ülkemiz bir kazayı teğet geçti.


Ramazan bayramınız ve Şeker bayramınız kutlu olsun/afiyet ve huzur olsun efenim.