BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  GÜNCEL

'Hem ASALA hem PKK ailemi katletti'

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, kendisini ziyaret eden ABD'li parlamentere aile üyelerinin hem ASALA hem de PKK tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kendisini ziyaret eden ABD'li parlamenter Michael Turner ve beraberindeki heyete, aile üyelerinin ASALA ve PKK tarafından öldürüldüğünü söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ve NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Michael Turner ve beraberindeki heyeti kabul etti.

. Çiçek, Türkiye-ABD ilişkilerinin ilerlemesinin sadece iki ülke açısından değil, uluslararası barışın ve güvenliğin tesisi bakımından da iki ülkeyi aşan boyutları olduğunu vurgularken, ikili ilişkilerde zaman zaman yol kazaları olduğunu da hatırlattı.

Çiçek, heyete "TBMM Başkanı olarak terörün acısını ailesinde hissetmiş biriyim. Diplomat bir yeğenim ASALA terör örgütü tarafından 1982'de eşiyle beraber Portekiz'de şehit edildi. Bir başka yeğenimiz de PKK terör örgütü tarafından katledildi. Hem ASALA hem PKK terör örgütünün mağdur ettiği ailelerden biriyim" diye konuştu.

Ermeni diasporasının bir karalama kampanyası yaptığını belirten Çiçek, "Biz dostlarımızdan şu konuda destek bekliyoruz: Bu tarihi gerçeğin ortaya çıkarılması için bilim kurullarına, tarihçilerine destek verelim" dedi.