BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

HELİKOPTERLİ POLİS KAÇAN SUÇLUYU AĞIR MAKİNELİ TÜFEKLE TARADI

Brezilya’nın Rio kentinde polis helikopteri tarafından kaydedilen termal görüntülerde cadde üzerinde aracıyla kaçan bir suçluya polisin ağır...

Abone ol

Brezilya’nın Rio kentinde polis helikopteri tarafından kaydedilen termal görüntülerde cadde üzerinde aracıyla kaçan bir suçluya polisin ağır makineli tüfekle ateş açışı saniye saniye görüntülendi.
Geçtiğimiz yıl Rio kentinde yaşanan ve Brezilya Ulusal Televizyon tarafından yeni yayınlanan görüntülerde polisin kaçan bir araca ateş ettiği görülüyor. Ateş öncesi polislerden biri yanındakine teyit amaçlı, “Bu ona benziyor doğru mu?” diye sorarken diğer polis ise “Evet doğru, bu ona benziyor” dediği duyulmakta. Aldığı teyit cümlesinden sonra ateş etmeye başlayan polis araç kullanılmaz hale gelip suçlular içinden inene kadar da bu işleme devam ediyor. Rio Sivil Polis Gücü Şefi Martha ise görüntülerin yayınlanmasından sonra yaptığı açıklamada Rocha açıklamasında, “Bu görüntü bize orantısız güç kullanıldığını gösteriyor” diyerek itirafta bulundu. Ülkeye Temmuz ayında gezi yapmayı planlayan Papa’nın ziyareti, 2014 yılındaki Dünya Kupası ve 2016 yılındaki olimpiyatlar öncesi polis kentte yoğun güvenlik önlemleri alarak çetelerin ve gangsterlerin eylemlerini engellemeye çalışıyor.
(İHA)