BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

Hocaefendi kabul buyurursa kardeşiyim!

Hekimoğlu İsmail'den Gülen cemaatine destek geldi. Yazar, "Hocaefendi kabul ederse kardeşiyim" dedi

Abone ol

Gazeteci-yazar Hekimoğlu İsmail, Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen hakkında söylediklerine tepki gösterdi. Hizmet Hareketi’ni, İslam’ı yaşamak ve yaşatmak olarak tanımlayan Hekimoğlu İsmail, Gülen’nin de bu hususta örnek insan olduğunu söyledi.

Yazar,i “Fethullah Gülen Hocaefendi müfessirdir, muhaddistir, siyer alimidir. İlm-i kelama vâkıftır. Ben de onun manevî talebesi, kabul buyurursa kardeşiyim.” dedi.

HİZMET’E GÖNÜL VERENLERİN SİYASETLE İLGİSİ YOK

Hizmet’e gönül veren insanların makam sevdası ve siyasetle ilgisi yoktur. Askeriyede herkesin rütbesi görülür. İslamî hayatta da herkesin manevî bir rütbesi vardır. Maneviyat erleri bunu bilir. Devlete saygılıyız, mevki ve makam istemediğimiz için siyasetten uzağız.

HOCAEFENDİ KABUL BUYURURSA KARDEŞİYİM

Fethullah Gülen Hocaefendi müfessirdir, muhaddistir, siyer alimidir. İlm-i kelama vâkıftır. Ben de O’nun manevî talebesi, kabul buyurursa kardeşiyim.

HER AMELİMİZDE RIZA-İ İLAHİ OLMALI

İlim, teknik ve İslam ahlakı, İslam medeniyetinin esaslarıdır. Nasıl ki insanın yapısında madde ile maneviyat (ruh) bütünse, devletin yapısı da böyle olmalıdır. Dinde zorlama yok. Yapabildiğimizi yaparız, yapamayacaklarımızdan mesul değiliz. İki Cihan Serveri herkesi Müslüman yaptı mı? Çünkü hidayet Allah’a aittir. Kendi işimizi yapalım, Allah’ın işine karışmayalım. Biz sadece İslam anlayışı istiyoruz. Gelecek nesil bizi itham etmemeleri için amelimizde Rıza-i İlahi olmalı. Allah razı olduktan sonra bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.

PARTİCİLİĞİN ESASI MUHALEFETTİR

İslamiyet ilm-i haldir. İlm-i hale uyarsak dünyamız cennet olur. Particiliğin esası muhalefettir. Müslüman’ın Müslüman’a muhalefeti caiz değildir. Bir müddet sonra tipi diner, daha sonra İslam güneşi doğar, bu günler masal gibi anlatılır.