BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.471,73
HABER /  GÜNCEL

Hedef altın kemerin daimi sahibi olmak

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Fatih Atlı, altın kemerin daimi sahibi olmak istediğini söyledi. <br/>653. Tarihi...

Abone ol

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Fatih Atlı, altın kemerin daimi sahibi olmak istediğini söyledi.
653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Fatih Atlı, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı ve Spor Müdürü Mustafa Karagöl’ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında özel açıklamalarda bulunan Atlı, 7 aylık bir çalışmanın değil, 15 yıllık bir çalışmanın karşılığını aldığını belirterek, “Güreşlere ilk başladığımız andan itibaren sürekli altın kemerin hayalini kurduk. Allah bize 2014 yılında nasip etti. İnşallah bundan sonraki hedefimizde zaten bütün altın kemer alan sporcular gibi 2 yıl daha üst üste alıp altın kemerin ebedi sahibi olmak. Bundan sonraki bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapacağız” dedi.

"SPORCU ÖDÜLLERİNİN VE YOLLUKLARININ DÜZENLENMESİ GEREKİYOR"
Tarihi Kırkpınar’da sizce ne değişmeli sorusuna ise Başpehlivan Atlı, “Kırkpınar’ın kesinlikle ve kesinlikle öncelikle sporcular için orada dinlenme alanları, güzel temiz duşların olması gerekiyor. Sporcu ödüllerinin ve yolluklarının düzenlenmesi gerekiyor. Örnek veriyorum bugün Samsundan çıkan deste boyunda güreşen bir sporcu kendi imkanlarıyla orada mücadele ediyor. Bildiğim kadarıyla 64’e girmesi gerekiyor ki, cüzi bir fiyat yolluk alabilsin. Bence teşvik anlamında sporcu ödül ve yönetmeliğinin düzenlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

“GÜREŞLERDE BİR ÇOK FAVORİ VARDI”
Birçok favori güreşçinin olduğunu ve İsmail Balaban ile kendisine favori güreşçilerin geldiğini hatırlatan Başpehlivan, “İkimizde finale yorgun çıktık. O yüzden finalin normal süresi çok durgun geçti. Sonuçta dediğimiz gibi yıllardır verilen bir emek var ortada ikimizde riske atamadık. Puanlamada altın puan evresinde süresi uzatmada artık güreşin hareketlendiği bir dönemde ben bir hareket yaparak altın kemere uzandım” diye konuştu.
Bundan sonraki hedefinin de altın kemeri olmak olduğunu vurgulayan Fatih Atlı, “Bundan sonra ki hedefimizde 2015 ve 2016 yılında bu kemerin ebedi sahibi olmak için 2 yıl daha üst üste alıp 3 yılı tamamlayıp 17 yıldır kimsenin alamadığı şanssızlığı bozup kemerin sahibi olmak istiyorum. Çünkü; başarı çok tatlı çok güzel bir şey ilk defa emeklerimizin karşılığını aldık” dedi.

"GENÇ SPORCULARIN RUHLARI İLE ÇALIŞMASI GEREKİYOR"
Güreşe yeni başlayacak gençlere hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayan Atlı, “Genç sporcuların ruhları ile çalışması gerekiyor. İnandıkları davadan kesinlikle dönmemeleri gerektiğini, doğru bildiklerini yapmaları gerektiğini söylemek istiyorum. Bu güreş olsun, futbol, basketbol veya sporun hangi branşı olursa olsun, spor gerçekten gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için, kişiliklerini bulmaları için çok önemli. Başarılı olsunlar veya olmasınlar kesinlikle bir spor dalıyla uğraşsınlar” diye konuştu.

"ARTIK AKDENİZ VE KARADENİZ REKABETİ OLDU"
Önceki yıllarda Samsun, Antalya ve Karamürsel çekişmeleri olurdu sanki bu sene Karamürsel bunu biraz dışında kaldı neden olabilir sorusuna ise Atlı şöyle cevap verdi:
“Kocaeli Karamürsel Ahmet Taşçı jenerasyonuyla çok güçlüydü Ahmet Taşçı orada iyi organize oluyordu. Kendi 9 yıl altın kemeri alarak efsane olmuş bir sporcu ondan sonra Güngör Ekin, Kağan Kaya, Erkan Ertan, Arif akın gibi sporcular var ama Ahmet Taşçı’nın gösterdiği istikrarı gösteremediler. Burada birazdan yarıştan koptu gibi oldular ama Güngör şanssızlığı ilk turda İsmail Balaban ile karşılaştı. Artık Akdeniz ve Karadeniz rekabeti oldu. Çünkü Karadeniz insanı da, Akdeniz insanı da güreşi gerçekten çok seviyorlar. Sürekli kendi sporcularının olmasını istiyorlar. 5-6 yıldır Akdeniz de olan kemeri Karadeniz’e geri çektik. İnşallah daha uzun yıllar geri bırakmamayı düşünüyoruz” diye konuştu.
(İHA)