BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  DÜNYA

Hedef 10 yıl daha

Akdeniz Oyunları’nda İtalya Milli Takımı’nı 32-26 yenerek Türk Erkek Milli takımlar seviyesinde ilk kez Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’nin üçü...

Abone ol

Akdeniz Oyunları’nda İtalya Milli Takımı’nı 32-26 yenerek Türk Erkek Milli takımlar seviyesinde ilk kez Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’nin üçüncü olarak bronz madalya kazanmasında rolü bulunan Tuğberk Çatkın, 10 yıl daha milli takıma yararlı olmayı hedeflediğini söyledi.
Tuğberk Çatkın, hentbola Adana’da Akdeniz Koleji’nde Mehmet Ali Binen’in desteğiyle başladığını, 70 kez milli formayı giydiğini, spor sayesinde Aksaray’da Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunu (BESYO) kazandığını ve birçok yabancı ülke gördüğünü söyledi.
Milli takımda hava ve arkadaşlığın sahaya olumlu şekilde yansıdığını belirten Tuğberk Çatkın, “Milli takımda iyi bir ivme kazandık. Akdeniz Oyunları tarihinde ilk kez üçüncü olarak bronz madalya kazanmak bizlere nasip oldu. Aslında, Mısır’ı yenerek Hırvatistan ile biz final oynayacaktık. Ama düşündüğümüz gibi olmadı. Ekim ayında Dünya Şampiyonası elemeleri var. Şimdi ona hazırlanıyoruz. Akdeniz Oyunları’nda bizlere destek veren Adanalı sporseverlere teşekkür ederim” dedi.
Tuğberk Çatkın, formunun zirvesinde olduğunu, daha 10 yıl milli takımda forma giymeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.
Zor koşullarda çalışarak tüm çocuklarını sporcu yetiştirdiğini ve iyi eğitim olmalarını sağladığını belirten Tuğberg Çatkın’ın babası Ömer Çatkın, oğluyla gurur duyduğunu, Adana’daki Akdeniz Oyunları’nda Türk Hentbol Milli Takımı’nın tüm maçlarını eşi Hülya Çatkın ile oğlu Erdican Çatkın ile izleyerek destek verdiğini kaydetti.
Baba Çatkın, spor sayesinde oğlunun çevre edindiğini, sağlıklı olduğunu ve üniversite kazandığını belirterek, tüm ailelerin çocuklarını spora yönlendirmesini istedi.
(İHA)