BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  POLİTİKA

HDP'ye bir can bir de oy borcu

Akif Beki, 2015 genel seçimlerinde barajı aşıp aşamayacağı merak konusu olan HDP'yi kaleme aldı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, HDP'ye oy borcu olduğunu savunan ve tehdit kokan açıklamalar yapmakla suçladığı HDP yöneticilerini hedef aldı.

HDP 2015 genel seçimlerinde yüzde 10 barajını aşacak mı? Siyasetçilerin gündeminde seçimin kilit partisi olarak gösterilen HDP var. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Beki, "HDP'ye bir can bir de oy borcu" başlıklı bugünkü yazısında baraj tartışmasını yazdı.

Yazar, HDP'nin meclise girmesi için rakip siyasi partilerin, elbirliğiyle HDP'yi yüzde 10'nun üstüne taşımak gibi bir yükümlülüğü varmış gibi bir hava estirilmesine tepki gösterdi. Beki, Efkan Ala'nın "Temenni ederim kaliteli bir seçim yarışı olur ve halkımız HDP'yi barajın altında bırakır" sözlerini dürüst bir açıklama olarak gördü.

Baykal'ın "CHP bir hayır kurumu değildir. Biz Kızılay değiliz, kimseye yardım edemeyiz." sözlerine öfke duyan HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'a Beki, "Çarçur edin, sağa sola saçın, elde avuçta fazladan kalan olursa komşu sandığa atın mı diyecekti?" diye eleştirel bir soru yöneltti.

"HDP'YE OY VERMEYİ MECBURİYET GİBİ SUNAN ULTRA AKIL"

"Tayyip Erdoğan'ın hesabını ve asabını bozacak her yol mubah oldu." diyen Beki, daha sonra Figen Yüksekdağ'ın açıklamalarını köşesine taşıdı. Yazara kulak veriyoruz:

"Yeni makulümüz haline gelen bu mantalitenin şahikası ise şimdilik Figen Yüksekdağ'dan.
Eşbaşkan Yüksekdağ, "Eğer HDP baraj altında kalırsa şuna emin olun bu normal yollardan olmamıştır. Eğer barajın altında kalırsak bütün Türkiye bilsin ki bir sivil darbe yolu ile yapılmıştır. Bunun başka yolu da yoktur" diyerek zirveye çaktı bayrağını.
HDP'ye oy vermeyi mecburiyet gibi sunan bir 'ultra akıl'la karşı karşıyayız. Barajı geçemezlerse bu AK Parti ile CHP'nin suçu olacak. Baştan söylüyorlar, mızıkçılık yapmasın kimse sonra...
Aynı akıldan diğerlerine de öneririm. Seçim gecesi arkasına saklanacak başka mazeret hiç aramasınlar. AK Parti yüzde 45'in, CHP oyları yüzde 35'in altında kalırsa 'Trafoya kedi girmiştir' desin kalksınlar altından."