BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'nin TBMM'deki yeni yeri belli oldu

TBMM Ana Binası'nda 1. katta bulunan HDP Grubu, AK Parti, CHP ve MHP gruplarının yer aldığı 2. katta görev yapacak.

Abone ol

TBMM Ana Binası'nda 1. katta bulunan HDP Grubu, AK Parti, CHP ve MHP gruplarının yer aldığı 2. kata taşındı.

TBMM ANA BİNASI YENİDEN DÜZENLENİYOR 

Milletvekillerinin ve iki ihtisas komisyonu dışındaki komisyonların Yeni Halkla İlişkiler Binası'na taşınmasının ardından, TBMM Ana Binası'nda yeniden düzenleme yapılıyor. Bu çerçevede, ihtisas komisyonlarının boşalttığı yerlere, Ana Bina'da bulunan diğer birimler geçmeye başladı.

Dışişleri Komisyonu'nun boşalttığı yere TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı geçti. Anayasa ile Milli Savunma komisyonlarının boşalttığı 2. kattaki yerlere ise Meclis'e girdiği günden beri 1. katta bulunan HDP Grubu taşındı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile personelin odaları belirlendi. Böylece HDP Grubu, AK Parti, CHP ve MHP Grupları ile aynı katta çalışmalarını sürdürecek.

HDP'DEN BOŞALAN YERE KOMİSYONLAR TAŞINDI 

HDP Grubu'nun boşalttığı yerlere ise milletvekillerinin eski makam odalarının olduğu Halkla İlişkiler Binası'nda bulunan Meclis araştırma komisyonları ile soruşturma komisyonları taşındı. Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu ile Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, TBMM Ana Bina'da 1. katta çalışmalarını sürdürecek.

TBMM Ana Bina'da ihtisas komisyonlarından sadece Plan ve Bütçe Komisyonu ile KİT Komisyonu görev yapacak.

Halkla İlişkiler Binasında son olarak görev yapan araştırma ve soruşturma komisyonlarının da ayrılmasıyla birlikte A ve B bloktan oluşan Halkla İlişkiler Binaları tamamen boşaltıldı. Bu binaların ne olacağı konusundaki karar ileriki günlerde verilecek.