BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.475,17
HABER /  SEÇİM

HDP'nin olay adayı bakın hangi yarışmaya katılmış!

HDP'den milletvekili adayı olduğu için ailesi tarafınfan reddedilen HDP'nin Rize adayı Selda Karafazlı Kurşun, Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasına katılmış.

Abone ol

2015 genel seçimlerinde HDP'nin Rize'den aday gösterdiği Selda Karafazlı Kurşun meğer Kanal D'nin sevilen yarışma programı Ben Bilmem Eşim Bilir'e katılmış. Nişanlısı ile yarışmaya katılan Kurşun, yaptığı samimi itiraflarla programa renk katmış. Ailesi tarafından reddedilen HDP'nin güzel adayı internet üzerinde yayınlanan 'Otis Abi' adlı dizide de rol almış. 

Selda Karafazlı Kurşun, internet üzerinden yayınlanan Otisabi dizisinde de rol aldı. 

AKRABALARI ONU SİLDİ!

Akrabalarının açıklamalarını DİHA'ya değerlendiren Karafazlı'nın gazeteci ve İHD yöneticisi babası Gençağa Karafazlı, açıklamayı yapanlar ve halkı provokasyona teşvik edenlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Açıklamanın MHP 'den aday olan başka bir akrabanın yakınlarının girişimi ile yapıldığını ve aileden HDP'ye oy vermeyi düşünmeyenlerin bile, "HDP'ye oy vereceğiz" dediğini söyleyen Karafazlı, "Özellikle ailenin kadınları, Selda'yı desteklediklerini ifade ediyorlar. Kızımız, cesurca bir adım attı. Kızımız üzerinden HDP'nin Rize'deki çalışmalarına engel olmak istiyorlar. Selda, çalışmalarını sürdürecek, adaylıktan asla çekilmeyi düşünmüyor" diye konuştu. 

HDP'li adayı akrabaları reddetti, anne-baba destek çıktı

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde HDP'nin yükselişini fark eden muhafazakar ve ırkçı grupların, HDP'nin Rize'de çalışma yürütememesi için bu tür provokasyonlar içine girdiklerini belirten baba Karafazlı, "Biz, bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Gerilime neden olan taraf biz değiliz gerilimin sürmesini istemiyoruz. Bu gerilimden yararlanmak istiyorlar. Biz bu gerilimi derinleştirmeyeceğiz. Çalışmalar sürecek" şeklinde konuştu. 

Eşi Günay Karafazlı'nın daHDP Rize İl Başkanı olduğunu belirten Karafazlı, bu konu ile ilgili olarak,Rize Valisi ile görüşme yapacakları bilgisini de verdi. 

HDP: SELDA AKRABAMIZDIR

Bu arada konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP, "Rize milletvekili adayımız #SeldaKarafazlıCandır, akrabamızdır, kardeşimizdir" ifadelerini kullandı. Kurşun'a sosyal medyadan pek çok destek mesajı geldi.