BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  POLİTİKA

HDP'nin Nazi benzetmesi Meclis'i gerdi

CHP'nin Roman vatandaşların sorunlarının araştırılması amacıyla verdiği Meclis Araştırması önergesi reddedildi. Meclis'teki görüşmeler sırasında HDP'li Besime Konca'nın sözleri Meclis'te gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Abone ol

Meclis'teki Kürdistan sözleri AK Parti ve HDP'yi bir kez daha karşı karşıya getirdi. HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, yürütülen terör operasyonlarını eleştirdi, hükümeti Naziler gibi insanları toplama kamplarına yerleştirmekle suçladı. Konca'nın bu sözlerine müdahale ise Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın'dan geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Roman vatandaşlarla ilgili sorunların araştırılması amacıyla verdiği Meclis Araştırması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı.

Öneri hakkında söz alan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, hükümeti faşizmle suçladı, ülkede ayrımcılık yaptığını iddia etti. Terör örgütünün şehir yapılanmalarına yönelik operasyonları da eleştiren Konca, hükümetin Suruç'ta kamp kurduğunu Naziler gibi insanları terörle mücadele için bu kamplara yerleştirdiğini ileri sürdü. İnsanları sokaklarda kurda kuşa yem edildiğini de ileri süren Konca, bölgede katliam yapıldığını iddia etti.

KONCA'YA UYARI AYDIN'DAN

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Konca'yı, temiz bir dille konuşmasını isteyerek uyardı. Meclis kürsüsünde bazı milletvekillerinin sıkça Kürdistan kelimesini kullandığını da hatırlatan Aydın, Türkiye sınırlarında Kürdistan diye herhangi idari ve coğrafi bir birim bulunmadığını söyledi. Kürdistan kelimesinin tarihi bir terimden daha çok Türkiye sınırlarındaki bir bölgeyi işaret etmek için kullanıldığını söyleyen Aydın, bu tarzda yaklaşımların doğru olmadığını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır da HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın dili ve üslubunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Roman vatandaşlarla ilgili sorunların araştırılması amacıyla verdiği Meclis Araştırması önergesinin kabul edilmemesine tepki gösterdi.