BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

HDP'nin çağrısına Valilik gitmeyin dedi!

HDP'nin Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonları protesto etmek için yaptığı çağrıya Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi. Valilik, protesto gösterisinin yasalara aykırı olduğunu ve vatandaşların gitmemesini istedi.

Abone ol

HDP'nin Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonları protesto çağrısı Valiliği kızdırdı. Diyarbakır Valiliği, Çiftkapı önünde bugün yapılacağı belirtilen gösteri yürüyüşünün, kanunlara aykırı olduğu ve izin alınmadığını duyurdu. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, toplantı ve gösteri yürüyüşleri için belirlenen yerleri açıkladı, aksi çağrılara itibar edilmemesi istendi. 

Valilik, Diyarbakır'da toplantı ve gösteri yürüyüşleri için İstasyon Meydanı, Fuar Alanı ve Nevruz Alanı olmak üzere 3 bölge tespit edildiğini belirtti. HDP'nin çağrısında yer alan Çiftkapı ise bu listede yer almıyor.

"GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ KANUNLARA AYKIRI"

Açıklamada ayrıca, "14 Aralık 2015 Pazartesi günü 12.00'de Yenişehir ilçesi Çiftkapı önünde yapılacağı duyurulan gösteri yürüyüşü ilgili mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Vatandaşlarımızın kanunsuz olarak yapılacak olan yürüyüşü bu açıdan değerlendirmeleri önem arz etmekte" ifadesine yer verilirken, kanunsuz çağrılara itibar edilmemesinin kentin huzur ve güvenliğine katkı sağlayacağı kaydedildi.

HDP, YÜRÜYÜŞ YAPILACAĞINI AÇIKLADI

HDP'den yapılan yazılı açıklamada ise Diyarbakır'da yarın Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın da katılacağı bir yürüyüş yapılacağı belirtildi. Açıklamada, "HDP Eş Genel Başkanıımız Sayın Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilimiz Sayın İdris Baluken, DBP Eş Genel Başkanı Sayın Kamuran Yüksek ve milletvekillerimizden oluşan heyetimiz, Sur'daki sokağa çıkma yasaklarına ve katliamlara dur demek için Diyarbakır'da  saat 12:00'de İkikapı'dan Sur'a yapılacak olan halk yürüyüşüne katılacaklardır" denildi.