BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'nin Afrin açıklamasında yeni bir darbe iddiası

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen terör örgütü PKK'nın denetimindeki Afrin'e olası operasyona karşı çıkarken "Türkiye'yi yeniden bir darbe pratiğinin içerisine sokar. " iddiasında bulundu.

Abone ol

Olası bir Afrin operasyonunu 'çılgınlık' olarak yorumlayan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Erdoğan'a 'mutlaka girmen gerekiyor' diye telkinde bulunuyorlarsa, 15 Temmuz'un bir benzeri kendisi için hazırlanıyordur" dedi. Meclis'te sohbet toplantısı düzenleyen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SURİYE'DEN ESKİYE DÖNECEK OLAN TEK ŞEY TÜRBE: Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Ayhan Bilgen'e Afrin'e operasyon iddiaları da soruldu. "Suriye'de bundan sonra tekrar eskiye dönecek olan tek şey Süleyman Şah Türbesi. Onun dışında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyen Bilgen, Suriye'nin geldiği durumunun kabullenilmesi gerektiğini söyledi. 

Suriye'de halkın kendi geleceğiyle ilgili kararları verebileceği bir yönetim modeli içinde herkesin temsil edileceği bir yapı kurulması gerektiğini belirten Bilgen, "Bu dünyanın her yerinde çatışmalı süreçten, iç savaştan çıkışın temel formülüdür. Bu olursa hem toprak bütünlüğü hem demokratikleşme sağlanır. Yoksa toprak bütünlüğü sandığınız şey aslında eski tek tipleştirici Baas rejimi olur" dedi.

SICAK ÇATIŞMAYA TARAF OLMAK TÜRKİYE İÇ POLİTİKASINI ALTÜST EDER: Afrin'e operasyonun bir macera, çılgınlık olacağı yorumunda bulunan Bilgen, şöyle devam etti: "Bir deneme yapılabilir ama şunu çok net söyleyebiliriz; bunlar başka sonuçlar doğurur. Sıcak çatışmaya taraf olmak, bir kara gücü sokmaya kalkmak sadece Suriye'nin geleceğine dair dengeleri altüst etmez, Türkiye iç politikasını da altüst eder. Daha açık tarif edersek; Türkiye'yi yeniden bir darbe pratiğinin içerisine sokar. Eğer birileri bunu Erdoğan'a telkin ediyorlarsa ‘mutlaka girmen gerekiyor. Türkiye'nin güvenliği bunu gerektiriyor' diyorlarsa Erdoğan şundan emin olsun ki 15 Temmuz'un bir benzerini başka bir çevre kendisi için hazırlıyordur. Afrin de sadece bunun önünde uzatılmış havuç olabilir. Başka hiçbir rol oynamaz."

Afrin operasyonu için muhalifler siperdeAfrin operasyonu için muhalifler siperdeAfrin operasyonu için muhalifler siperdeHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN