BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'lilerin Kandil kararı belli oldu

Sırrı Süreyya Önder, Hatip Dicle ve Leyla Zana, KCK yetkilileriyle görüşmek üzere yarın Kandil'e gidecek.

Abone ol

İmralı heyetinde yer alan HDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, yarın Kandil'e gidiyor.

Heyetin Kandil ziyaretinde HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken yer almayacak. Bir sonraki Kandil ziyaretini ise Buldan ve Baluken yapacak ve heyet bundan sonra Kandil'e dönüşümlü olarak gidecek.

YENİ BİR DÖNEME GİRDİK

Son olarak 17 Aralık'ta Abdullah Öcalan'la görüşen heyetten, HDP'li Önder ve Buldan, dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bir araya gelmişti. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Önder, "Yeni bir döneme girdik, hangi başlıkların görüşüleceği konusunda önemli bir mutabakat var" demiş ve seri bir görüşme trafiğinin başlayacağını belirtmişti.

Akdoğan ise görüşme sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Süreç güçlü bir siyasi irade ve kararlılıkla sürüyor. Nihai sonuca ulaşmak için güven ve iyi niyet temelinde görüşmeler hız kazanmış durumda" ifadelerini kullanmıştı.

Heyetin, Kandil'de KCK yöneticileriyle yapacağı görüşmelerde son İmralı ziyareti ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la yapılan görüşmenin sonuçlarını ele alması bekleniyor.