BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  GÜNCEL

HDP'lilerin fezlekesi bu tarihte Meclis'te Davutoğlu açıkladı

HDP'li vekillerin fezlekeleri hakkında Başbakan Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Davutoğlu, bütçeden sonra fezlekelerin Meclis'te görüşüleceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 HDP'li vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için başbakanlığa sunulan fezlekelerin bütçeden sonra TBMM’de görüşüleceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün fezlekelerinin Meclis’e geldiğini belirten Davutoğlu, “HDP’liler ile ilgili fezlekeler Meclis başkanlığına gönderildi. Bütçe sonrasında Meclis’e ulaşmış fezlekelerle ilgili konuyu değerlendireceğiz” dedi.

"MECLİS'İN ONURU SÖZ KONUSUDUR"

Bütün partilerin dokunulmazlık çerçevesinde mutabakata varması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: “Fezleke konusu sadece AK Parti meselesi değil, burada Meclis’in onuru söz konusudur. Hukuki süreç işletilmeli, kimsede suçluyken mağdur kimliğine bürünmemelidir. Terörle mücadelede bu kadar kararlı olacağımızı tahmin edemediler. Biz bu ülkede teröre izin vermeyeceğiz.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, fezlekelerin Meclis’e gelmesi halinde, parti olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söylemişti.