BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

HDP'lilere polisten sert müdahale!

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, HDP, DBP ve STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişinin katıldığı protestoya polis sert müdahale etti.

Abone ol

Van'da HDP öncülüğünde PKK'ya yönelik yapılan operasyonları protesto için gerçekleştirilen yürüyüşe polis müdahale etti. Olaylarda aralarında İHD Van Şube Başkanı Murat Belet'in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Yürüyüş için aralarında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, HDP, DBP ve STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi, İtfaiye Meydanı'nda toplandı. Daha sonra kalabalık şehir merkezine doğru yürümek istedi. Ancak geniş güvenlik önlemi alan polis, yürüyüşe izin vermeyince gerginlik yaşandı. Eylemcilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu. Eylemciler de polise taş atarak karşılık verdi.

4 GÖZALTI

Müdahale sırasında eylemciler ara sokaklara kaçarken aralarında İHD Van Şube Başkanı Murat Belet'in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Daha sonra bir grup, slogan atarak Beşyol mevkiinde bulunan HDP il binasına gelerek açıklama yaptı. HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi, polisin müdahalesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Toplanan kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.