BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'liler Tunceli'deki yürüyüşte neden yoktu?

Yazar Sevilay Yılman, terör örgütü PKK'nın katlettiği öğretme Necmettin Yılmaz için düzenlenen yürüyüşe HDP'lilerin neden katılmadığını yazdı.

Abone ol

Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anmak için CHP tarafından geçtiğimiz günlerde kentte "teröre lanet yürüyüşü" düzenlendi.

Yürüyüşe HDP'lilerin katılmaması eleştiri konusu oldu. Peki HDP neden yoktu? Merak edilen sorunun yanıtını Gazete Habertürk yazarı Selilay Yılman, "HDP'liler neden 3 maymunu oynuyor?" başlıklı köşesinde verdi.

KARİYERLERİNİ TEHLİKEYE ATMAK İSTEMEDİKLERİ İÇİN

"(...)Yürüyüşe katılmamalarının nedeni PKK’dan duydukları çekince ama bu çekincenin nedeni ölüm korkusu değil! Tek neden siyaset sahnesinden silinme endişesi! Kendi açılarından haklılar da... Zira Ahmet Türk veya diğer isimlerin Dersim’deki o yürüyüşe katılması demek, PKK’ya alenen, “Ben de artık size biat etmiyorum! Ben de sizin karşınızdayım! Lanet olsun size” anlamına gelirdi ki bu da siyaseten kendi ayaklarına kurşun sıkmak gibi bir şey olurdu. Yoksa onlar da biliyor bu son katliam çok alçakça, çok adice ama işte kahretsin kişisel çıkarlar her şeyin üzerinde geliyor ve kariyerlerini tehlikeye atmak istemedikleri için de böyle el mahkûm 3 maymunu oynamayı tercih ediyorlar."