BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  GÜNCEL

HDP'liler Öcalan'la artık böyle görüşecekler

Abdullah Öcalan ile HDP’li yöneticiler arasında yeni bir haberleşme sistemi hayata geçirilecek.

Abone ol

Kobani eylemleri sebebiyle HDP ve Kandil arasındaki haberleşme trafiği masaya yatırıldı, Öcalan ile HDP arasında yeni bir iletişim sistemi kurulması kararı alındı.

MEKTUPLAŞMA SİSTEMİNE SON!

Taraf gazetesinin haberine göre, Kobani eylemlerinin başlamasının ardından, hükümet, HDP ve İmralı temaslarının daha aktifleşmesiyle Öcalan’ın uzun süredir gündeme getirdiği sistemi hayata geçirilmesine yeşil ışık yaktı. Buna göre, mektuplaşma sisteminden vazgeçilecek. İmralı ile parti yöneticileri arasında sesli iletişim sistemi kurulacak.

MEKTUPLAŞMA SİSTEMİ KOBANİ EYLEMLERİ SIRASINDA SORUN OLDU!

Bugüne kadar, mektuplaşma sistemi ile yürütülen İmralı-Kandil hattındaki iletişim sistemi, Kobani eylemleri sırasında soruna yol açtı. Yasal prosedürler nedeniyle İmralı HDP arasında jet haberleşme sağlanamadı. Bu nedenle, durumun acil olması nedeniyle cep telefonu sistemi kullanıldı. Ancak, o gün yaşanan sıkıntılar, Öcalan’ın uzun süredir gündeme getirdiği sekreterya sisteminin kurulmasının faydalı olacağı şeklinde yorumlandı. AK Parti, Öcalan sekreterya talebini çözüm süreci kapsamında yapılan görüşmelerde de dile getirmiş ancak bu talep AK Parti tarafından olumlu bulunmamıştı.

SESLİ HABERLEŞME SİSTEMİ NASIL ÇALIŞACAK?

Sekreterya sistemi, İmralı ile HDP yönetimi arasında oluşturulacak. Yani, irtibat için İmralı’da bir sorumlu HDP’de bir sorumlu olacak. Bu kişiler özel bir hat ile haberleşecekler.

İLERİDE GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME DE SAĞLANACAK

Acil durumlarda ise Öcalan ile HDP yönetimi arasında doğrudan sesli görüşmelere izin verilecek. İlerleyen aşamalarda ise bu görüşme görüntülü hale gelebilecek.