BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

HDP'liler Ağrı Dağı'nda canlı kalkan oldu!

Ağrı Dağı'ndan sonra Tendürek Dağı'nda da askeri operasyonları durdurmak için HDP'liler 'canlı kalkan' eylemi başlattı.

Abone ol

Valilik kararı ile 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilen Ağrı Dağı'ndan sonra Tendürek Dağı'nda da askeri operasyonları durdurmak için HDP'liler 'canlı kalkan' eylemi başlattı.

Ağrı Valiliği'nin geçen 2 Ağustos'ta aldığı karara göre, 15 gün süreyle gerçekleştirilecek askeri operasyonlar nedeniyle Ağrı ve Tendürek Dağları 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edildi.

250 HDP'Lİ AĞRI DAĞI'NA ÇIKTI

Bunun üzerine dün HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, HDP Iğdır Milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkali ile Iğdır, Tuzluca, Doğubayazıt belediye başkanlarıyla birlikte yaklaşık 250 kişi, Ağrı Dağı'na çıktı.

hdp-agri-dagi2.jpg

100 HDP'Lİ  TENDÜREK DAĞI'NA GİTTİ

Dün yine Ağrı'nın Diyadin ilçesinden HDP Ağrı Milletvekilleri Dirayet Dilan Taşdemir, Berdan Öztürk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi de Tendürek Dağı'na gitti. Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı'nda askeri operasyonları durdurmak, çatışmaların önüne geçmek için 'canlı kalkan' eylemi yapıldı.

hdp-agri-dagi-1.jpg 

SIRRI SAKIK: TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN KAN VE ÖLÜM KOKUYOR

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Tendürek Dağı'nda yaptığı konuşmada, son günlerde çıkan çatışmalardan söz etti. Sakık, "Bu çatışma ortamında birçok gerilla, asker ve polis yaşamını yitirdi. Biz acı çekmiş bir halkın evlatları olarak, bu bütün acıları yüreğimizde aynı noktada hissediyoruz. Buralar çatışmanın yoğun olduğu bölgelerden biridir. Bir daha bu topraklarda çatışmanın hayat bulmaması için halkımızı da riske etmemek için biz seçilmiş, yerel yöneticiler, milletvekilleri, il, ilçe teşkilatlarımızla birlikte Ağrı ve Tendürek Dağları'ndayız. Türkiye ve Kürdistan kan ve ölüm kokuyor. Bu topraklarda ölüme, kana ve savaşa bir daha geçit vermemek üzere biz buradayız." diye konuştu.

ekran-resmi-2015-08-07-12.43.24.png
 
"BARIŞ HEPİMİZİN ARZUSUDUR"

Bu topraklarda savaşa geçit vermeyeceklerini savunan Sakık, askeri güvenlik bölgesi ilan edilmeyle bu sorunun çözülmeyeceğini ileri sürdü. Sakık, şöyle devam etti:

"Geçmişten bugüne kadar yüzlerce kez Kandil'i vurdunuz. Oralardan bir sonuç alınmayacağını bilmelisiniz. Biz iki kesimin de ellerini biran önce tetikten çekmesini istiyoruz. Sayın Öcalan'la başlamış olan bu 3 yılı aşkın süre içerisindeki barış ve müzakere masasının derhal hayat bulmasını istiyoruz. Ölüm, kan ve gözyaşı bu topraklarda yaşandı, bunların hiçbirinin çare olmadığını biliyoruz. PKK 30 yıldır savaşıyor, NATO'nun en güçlü ordularıyla savaşan, yani Türkiye en güçlü ordusudur. PKK 30 yıllık bu savaşta bu orduyu yenememiştir. Bu güçlü ordu da 30 yıllık savaşta PKK'yı halkın özgürlük mücadelesini sürdüren bu hareketi yenememiştir. Savaş bu topraklarda bu halka yapılabilecek en büyük zulümdür. Barış hepimizin arzusudur."

agri-dagi-hdp.jpg