BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Yüksekdağ'dan skandal sözler

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, şiddetli çatışmalara sahne olan Yüksekova’yı ziyaret ederken özerklik vurgusu yaptı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Yüksekdağ, beraberinde DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oluç, Yurdusev Özsökmenler, İstanbul Milletvekilleri Garo Paylan, Ali Kenanoğlu, Van milletvekili Lezgin Botan ve Parti Meclisi Üyesi Cüneyt Caniş ile Hakkari'deki temaslarının ardından Yüksekova ilçesine geldi.

Partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Yüksekdağ, burada yaptığı açıklamada, bölgenin çatışmalı bir ortama doğru sürüklendiğini ifade ederek, "Türkiye'de barış için bir şans ve yeni bir yaşam umudu doğmasını, birlikte ve eşitlik hukuku temelinde yaşamamızı birileri istemedi" dedi.

"ŞEHİRLERİMİZİ YÖNETME HAKKINI ALMAMIZ GEREK"

HDP İlçe binasında konuşan Yüksekdağ özerklik vurgusu yaptı. Yüksekdağ "bizleri yönetmeye çalışanlara karşı bizim kendi kendimizi yönetme, şehirlerimizi ve hayatlarımızı, geleceğimizi yönetme hakkını elimize almamız gerekir dedi. Bugün Hakkari halkının da yaptığı budur. Bizler bu meşru hareketi bütün Türkiye'nin demokratik hareketi ve yeniden kuruluşunun temeli olarak görüyoruz." diye konuştu.

Bir süre önce olayların yaşandığı Orman Mahallesi'ni gezerek, vatandaşlarla görüşen Yüksekdağ ve beraberindekiler, taziye ziyaretinin ardından Şemdinli ilçesine hareket etti.