BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Yüksekdağ: Bizim tabanda okul yakma eğilimi yok

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sokak olayları ve okul yakma olaylarıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizim tabanımızda okul yakma eğilimi yok!" iddiasında bulundu.

CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge" programına konuk olan Yüksekdağ, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Yazar Mustafa Akyol, cam çerçeve indirmeyin insanlara saldırmayın siz barışçı davranın diyor musunuz? Diyecek misiniz? Bir de okul yakmalar oluyordu ne diyorsunuz?" sorusuna Yüksekdağ böyle cevap verdi:

TAS TAMAM AYNI DEĞİL

"Bizim tabanımızda okul yakma eğilimi yok. Türkiye'deki toplumsal tabanı doğru okumanız gerekir. Türkiye'de karmaşık aynı zamanda siyasi olarak bir gerçek olarak bilinmesine rağmen Kürt özgürlük hareketinin tabanı siz buna KCK tabanı deyin PKK tabanı deyin. İmralı tabanı deyin. Bir gerçeklik var. (Araya giren Ahmet Hakan HDP tabanından farklı mı sorusunu sordu) Tas tamam aynı değildir.  Halkların Demokratik Partisi bir siyasi partidir. Bizim tabanımızda bu Kürt özgürlük hareketine dahil olan bir kitle de vardır. Dayandığımız kitle. Bizim tabanımızda aynı zamanda CHP çizgisine yakın olanlar da vardır."

Akyol'un "Bu tabanda okul yakan yok mu" sorusuna Yüksekdağ, "Okul yakma olayları var. Buna karşı bir tutum da ifade edildi. Partimizin bu kadar açık beyanları olmasına rağmen daha ne bekleniyor bizden" yanıtını verdi.