BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

HDP'li vekillere gaz kapsülü isabet etti

HDP'li vekiller .Selma Irmak'a plastik mermi, Abdullah Zeydan'a gaz kapsülü isabet etti.

Abone ol

Hakkari'de Colemerg Örenci Derneği'nin (CÖDER), Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yaptığı yürüyüşe, polis müdahale etti.

Müdahale sırasında HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan'ın eline gaz fişeği kapsülü, Selma Irmak'ın da kulağına plastik mermi çarptı. İki milletvekili hastanede tedavi gördü.

CÖDER tarafından Abdullah Öcalan üzerindeki uygulandığı öne sürülen tecride son verilmesi için yürüyüş düzenlendi. DBP Hakkari il binası önünde toplanan 150 kadar öğrenci grubuna, HDP'li Milletvekilleri: Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan da katıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen kalabalığın önü, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı yanında kesildi. Zırhlı araçlardan yapılan anonslarla da grubun dağılmaması halinde müdahalede bulunacağı uyarısında bulunuldu. HDP Milletvekilleri Irmak, Akdoğan ve Zeydan, bunun üzerine zırhlı araçların yanına giderek yürüyüşlerini demokratik bir şekilde yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi.

Grup dağılmayınca polis müdahalede bulunmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, HDP milletvekillerinden Selma Irmak'ın kulağına plastik mermi çarptı, Abdullah Zeydan'ın da eline gaz fişeği kapsülü isabet etti. Milletvekilleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü.

HDP Milletvekili Selma Irmak, "Biz polislerle konuşurken ateş edildi. Kulağıma plastik mermi çarptı. Çok yakın mesafede hedef gözetilerek ateş edildi. Hem gaz bombalarıyla hem plastik mermilerle bir anda ateş edildi" dedi.