BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

HDP'li vekilden TBMM'de kelepçeli protesto!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto eden HDP'li Beştaş, Başbakanın koltuğununun önüdeki masaya kelepçe bıraktı.

Abone ol

TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gündem dışı yaptığı konuşmada yanında getirdiği kelepçeyi, Bakanlar Kurulu sırasında bulunan Başbakanın koltuğununun önüdeki masaya bıraktı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gözaltılar ve tutuklamalara ilişkin gündem dışı yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık bir hukuk devleti olmadığını ileri sürdü. Beştaş, "Diyarbakır bizim göz bebeğimizdir. Kesintisiz darbe sürecine karşılık kesintisiz direniş süreci bugünden itibaren başlamıştır." diye konuştu. 

Beştaş, yanında getirdiği kelepçeyi, Bakanlar Kurulu sırasında bulunan Başbakanın koltuğunun önündeki masaya bıraktı. 

Beştaş'ın konuşması devam ederken AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce ise ayağa kalkarak Beştaş'ın bıraktığı kelepçeyi alıp, HDP sıralarının üzerine bıraktı. Beştaş, konuşmasının ardından yanında getirdiği ikinci kelepçeyi ise kürsüye bıraktı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un tepki göstermesi üzerine salonda bulunan kavas, kelepçeyi alarak Beştaş'a verdi. 

"Kelepçelerle şov yapmak haddiniz değildir"

Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, hukukun herkes için geçerliği olduğunu, bir kişiyle ilgili iddialar varsa savcılığın bununla ilgili gerekli adımları atacağını ve vereceği kararın herkesi bağlayacağını bildirdi. Muş, "Burada kelepçelerle şov yapmak sizin haddiniz değildir. Bir hukuk var. Ortada bir süreç işliyor, hemen mesele siyasallaştırılmaya çalışılıyor. Buradan farklı bir olay ortaya çıkarılmaya çalışılıyor ki bu yargı sürecini tamamen etkilemek demektir." dedi. 

Yayınlanan bildirilerle halkın tehdit edildiğini belirten Muş, "Çekin elinizi vatandaşın yakasından. İnsanları tehdit etmeyin. İnsanları korkutarak bir yere gidemezsiniz. Hukuk bu yaptıklarınızın da hesabını da soracaktır." ifadesini kullandı.