BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

HDP'li vekilden PKK'ya erzak iddiasına yanıt!

HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, PKK mensuplarına gıda ve yaşam malzemesi götürdüğü iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, "beraberindeki 7 kişiyle Kağızman ve Digor kırsalındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına gıda ve yaşam malzemesi götürdüğü" iddialarına ilişkin, erzakı Kağızman'da kurulan "barış çadırındaki" insanlara götürdüklerini belirterek, "Ben de vekilleri ve hür iradeleri olarak onları bekledim. Hepsi serbest, iddialar doğru olsaydı bu arkadaşlar serbest kalmazdı" dedi.

Şafak Özanli, yaptığı açıklamada, "beraberindeki 7 kişiyle beraber Kağızman ve Digor kırsalındaki PKK mensuplarına gıda ve ihtiyaç maddelerinden oluşan erzak götürdüğü" iddialarına cevap verdi.

İddiaların gerçek dışı olduğunu savunan Özanli, şunları söyledi:

"Kağızman'da 'barış çadırı' kuruldu. Orada 'barış çadırı' var ve 'barış çadırında' da bir sürü insan bekliyor. O insanları, o halkı ziyaret etmeye geldik. Gelirken de yiyecek getirdik. Ekmek, peynir, zeytin... Önümüzü kestiler, 'ihbar var' diye daha sonra arkadaşlar gözaltına alındı. Benim gözaltına alınmam söz konusu değil. Ben de vekilleri ve hür iradeleri olarak onları bekledim. Hepsi serbest, iddialar doğru olsaydı bu arkadaşlar serbest kalmazdı. Ben ihbar olduğunu düşünmüyorum. HDP ve HDP vekilleri üzerinde kirli bir politika üretiliyor. İhbar da olsa kirli bir siyaset yapmaya çalışıyorlar. Yıpratmaktan başka hiçbir şey değil. Onun içinde böyle kirli iddialarda bulunuyorlar."