BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekilden partisine adaylık tepkisi!

HDP, 7 Haziran genel seçimlerinde yarışacak milletvekili adayları Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası'nda tanıtıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL Seçim sloganını "Yeşim Yaşam" olarak belirleyen HDP, "Biz'ler HDP, Biz'ler Meclise" adlı seçim şarkısını ve 550 milletvekili adayını tanıttı. 

Aday tanıtım toplantısına HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri de katıldı. 21 Nisan'da ise, HDP'nin kadınlar için ayrı, Türkiye geneli için ayrı olarak hazırlanan seçim bildirgesi İstanbul'da açıklanacak.

24'ÜNCÜ DÖNEM VEKİLLERİNE PLAKET


Eş başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş tarafından 24. dönem Meclis’te görev yapan milletvekillerine plaket verildi. Yaşamını yitiren Şerafettin Elçi adına plaketi oğlu Heja Elçi, Murat Bozlak adına da kardeşi aldı. Plaket almaya gelmeyen isimlerden biri de HDP Hakkari milletvekili Adil Zozani'ydi. 

BU LİSTE BARAJI AŞMAYI RİSKE SOKTU

24. dönem Hakkari milletvekili Adil Zozani'nin, bu dönem aday gösterilmemesine tepki olarak ve liste dışı bırakılmayı hazmedemediği için plaketini almaya gelmediği iddia edildiyse de gelmemesinin asıl nedeni olarak listelerin barajı geçmemeye yönelik hazırlandığı ve partisine bu yüzden tepkili olduğu konuşuluyor.