BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekilden HDP'lileri kızdıran paylaşım

HDP'li vekil Adem Geveri'nin twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım tepkilere yol açtı...

Abone ol

HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Mücahit Bilici'nin kaleme aldığı "PKK'nin öz-yönetimden anladığı öz-terörizm mi?" başlıklı yazısını resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşması sonucu birçok tepkiyle karşılaştı.

Taraf Gazetesi yazarı Mücahit Bilici'nin PKK'ya sert eleştiriler yönelttiği yazısını paylaştıktan sonra HDP Van Milletvekili Adem Geveri'e takipçileri ilginç tepkiler gösterdi.

İŞTE HDP'Lİ VEKİLE ATILAN BAZI TWEETLER

"Senin gibi vekile lanet olsun be", "Namusun olsaydı, o gençlerin ölümüne elde ettigi kazanımların üstüne konup onlara saldırmazdın", "Az onurun varsa istifa et Gever'in yüz karası", "Seni PKK'lılar vekil yaptı. Madem beğemiyosun hemen İstifa Et!, "HDP'nin böyle adayı olamaz"...

hdp.20150930023742.jpg

Mücahit Bilici'nin yazısında PKK'yı eleştirdiği o bölüm;

"Birkaç gün önce HDP milletvekili Adem Geveri'nin babasının evinin önünde patlayan bomba evin içini oturulamaz hâle getirmişti. Kürd illerinde normal vatandaşın hayatını zehir eden bir siyasi hamakat sözkonusu. Hergün masum insanlar, sekiz yaşında çocuklar kurşunlara hedef oluyor. HDP'ye oy veren Kürdler başta olmak üzere Kürdlerde büyük bir burukluk ve kızgınlık var. Şehirleri yaşanamaz çatışma hurdalıklarına çevirme kararı hangi akla hizmettir?

Bunun adını çok net koyalım: Mevcut şartlarda sivil olmayan ve başıbozuk silahlı şehir milisleri ilegüya uygulanacak bir öz-yönetim kararı terörizme davetiyeden başka birşey değildir. Yani bu yaşananlar kendi kendine sahip çıkma anlamındaki öz-yönetim değil bir kendi kendini paralama ve halkı panzerin önüne atma anlamında öz-terörizmdir."