BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekilden erken seçim için 'ittifak' açıklaması

HDP Mardin milletvekili Mithat Sancar, 7 Haziran seçiminde yaptıkları ittifakın devam edeceğini söyledi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin milletvekili Mithat Sancar, “Kürdistan seçim ittifakı” olarak adlandırdığı bileşenlerin, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi erken seçimde de kendileriyle hareket edeceğini söyledi.

Rudaw’a konuşan HDP’li Sancar, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 7 Haziran’ın sonucundan memnun olmadıkları için erken seçim istediğini, AK Parti’nin koalisyon görüşmelerini Erdoğan’ın bloke ettiğini ve CHP’yle koalisyona engel olduğunu ileri sürdü.

Mithat Sancar ayrıca, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni seçim stratejisiyle milliyetçi oyları toplayarak MHP’den güç almaya çalıştığını iddia etti. 

"ÇATIŞMASIZLIK ORTAMINA DÖNÜLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

HDP’nin en acil gündem maddesinin barış olduğunu söyleyen Sancar, “Yeniden çatışmasızlık ortamına dönülmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

mithat-sancar-hdp.jpg 
HDP VE KCK İLİŞKİSİ 

HDP – KCK ilişkisi hakkında da Sancar, “Tabanları aynı olabilir ama aynı örgüt değiller. HDP, aynı zamanda KCK’nin bir kolu da değildir. ‘KCK’nin açıkladığı herşey HDP’yi bağlar’ yaklaşımlarının çok saçma görüyorum” dedi.