BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

HDP'li vekilden askere ağır hakaret!

HDP'nin Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ile görevli askerler arasında yaşanan tartışmanın yeni görüntüleri çıktı.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki eylem sırasında askerin yolunu kesen Encü, asker tarafından kendisine ve gazetecilere saldırıldığını öne sürmüştü.

Encü ile yaşanan diyalog bir askerin çektiği videoyu Youtube'ye koymasıyla ortaya çıktı. Videoda HDP'li Milletvekili Ferhat Encü'nün askere açıkça hakaret ettiği görülüyor.

NELER YAŞANMIŞTI?

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırına 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Ortasu köylerindekiler, güvenlik güçlerinin yaylara gitmelerine izin vermediği gerekçesiyle iki gün protesto gösterileri düzenlemişti

KÖYLÜLERE DESTEK VERMİŞTİ

Hava operasyonunda yakınlarını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de bugün Şirit Yaylası'na giderek protestoda bulunan köylülere destek vermişti.

"ARAMIZDA OLAY ÇIKTI"

Milletvekili Encü, yayla dönüşü askerlerin yollarını kestiğini belirterek, "Son gülerde Roboski üzerinde büyük baskılar var. Katırların katledilmesi, insanların yaralanmasına kadar. Roboski halkı ve çevre köylüleri bu durumu iki gündür protesto ediyor. Bugün de sınırda gözlem amacıyla gazetecilerle birlikte Şirit Yaylası'na gittik. Dönüş yolunda askerler yolumuzu kesti. Bu sırada ben araçtan çıktım. Vekil olduğumu söyledim ve 'Karşınıza herhangi bir mukavemet yok. Niye silah doğrultuyorsunuz' dedim. 'Sen kimsin?' dediler. Ben de 'Şırnak Milletvekiliyim' dedim ve aramızda gergin bir diyalog geçti. Bu esnada bana silah doğrultular" demişti.

HDP VEKİL HAKARET EDİYOR

İşte Milletvekili Encü bu söylediklerinden sonra ortalık karışırken Encü ile yaşanan diyalog bir askerin çektiği videoyu Youtube'ye koymasıyla ortaya çıktı. Videoda HDP'li Milletvekili Ferhat Encü'nün askere açıkça hakaret ettiği görülüyor.