BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekil operasyon sonrası adresi gösterdi!

HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan PKK'ya yönelik yapılan operasyonları değerlendirdi. Adres olarak İmralı'yı işaret etti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

PKK'ya yapılan operasyonların daha önce de hiçbir sonuç getirmediğini söyleyen Aydoğan, "Hükümet yine çözüm için İmralı'ya gidecek" dedi.

PKK'nın gerilla tipi bir örgütlenme olması dolayısıyla düzenli bir ordu tarafından imha edilemeyeceğini söyleyen HDP'li vekil, bunun bilimsel bir sonuç olduğunu ifade etti.

MHP lideri Bahçeli'nin Yargıtay'a yaptığı çağrıyı da değerlendiren Aydoğan, MHP'nin demesiyle Yargıtay'ın karar almayacağını, öyle bir şey olsa bile partilerinin kapatıldığı gün yenisiyle seçime gireceklerini söyledi.

DELİLİK

Aslında tüm bu yaşananlara Einstein'in "Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir" sözü yeter. Hem HDP'ye yönelik, geçmişte aynı çizgide olduğumuz siyasi partilere yönelik operasyonlar, hem de PKK'ya yönelik sınır içi ve sınır dışı operasyonlar yapıldı ve bununla ilgili her yol ve yöntem denendi ve sonuç alınamadı.

En son PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon Haziran 2011 seçimlerinden birkaç ay sonra yapılmaya başlandı. 2011 ve 2012 yılı PKK'ya yönelik sınır içi ve sınır dışı operasyonla yapmakla geçti. Ülkenin kaynakları, ekonomik kaynakları, katrilyonlarca para bu operasyonlara harcandı.

Ve işin en gerçekçi yönü de şudur; bu operasyonlardan bir sonuç alamayacaklarını bile bile bu operasyonlar yapıldı. Aynı süreler içerisinde o dönemki partmize ve parti çalışanlarımıza dönük de yapıldı.

GİDİLECEK YER İMRALI'DIR

Bize yönelik operasyonlarda asker ve gerilla arasında fark gözetmeksizin söylüyorum; 1500'ün üzerinde şehadet yaşandı ve sonuç olarak artık bu operasyonlardan sonuç alınmayacağını bilen hükümet 3 Ocak 2013'te İmralı'ya gidip, Sayın Öcalan'la görüşmek ve Kürt sorununun çözülmesi noktasında bir arayışta bulunmak durumunda kaldı.Şimdi yine gidilecek yer İmralı'dır.

PKK'NIN İMHA EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bu operasyonlardan sonuç almak mümkün değildir. PKK'nın örgütlenme tarzı gereği de mümkün değildir.  PKK gerilla tarzı örgütlenen bir yapıdır, dolayısıyla bu tarz bir yapının düzenli ordunun silahları tarafından ya da uçakları tarafından bombalanarak bitirilmesi, imha edilmesi mümkün değildir, bir kere bunu bilimsel olarak ortaya koymak lazım. Dünyanın her yerinde bu tarz örgütlenmeleri imhası mümkün değildir, işin doğası budur.

KOALİSYON OLMAYACAK

Öyle görünüyor ki, bir koalisyon kurulamayacak. AKP'nin savaş başlattığı bir dönemde, Kürt halkına savaş başlattığı bir dönemde bir koalisyon kurulması mümkün değil. Zaten Cumhurbaşkanının da bütün hedeflediği, böyle bir çatışmalı ortamda, çatışmalı ortamın beraberinde getirdiği kaos ortamında ülkeyi erken seçime götürmek ve bu erken seçimde tekrar AKP'yi iktidar yapmaktır.

PKK'ya ve partimize yönelik yapılan operasyonların nedeni budur. Bunu Türkiye halkının çok iyi bilmesi gerekir. Yani sadece Kürtler, Türkiye'deki sosyalistler, demokratlar, savaşa hayır dememeli, bütün Türkiye halkları savaşa hayır demeli.

ZATEN BİTMİŞ, SAVAŞ YAŞANIYOR

Görünen köy kılavuz istemiyor. Bu kadar sınır dışı operasyon olurken, sınır içinde operasyonlar başlamışken, PKK'nın "ateşkes bitti" demesi ya da dememesi çok anlam taşımıyor. Zaten bitmiş. 

Ateşkes AKP tarafından fiilen bitirilmiş, operasyonlar başlamış. Şu anda ciddi bir savaş durumu yaşanıyor. 

BU SAATTEN SONRA "ATEŞKES BİTMEDİ" DEMEK...

Dün Lice'li köylülerin söylediğine göre, Lice ormanları helikopterlerden atılan yangın çıkarma maddesiyle yakıldı. Bütün doğa, ormanlık alanlar cayır cayır yakılıyor. Demek ki her şey bitmiş, tıpkı doksanlardaki gibi yeni bir konsept başlamış, yeni bir savaş başlamış. 

Bu saatten sonra "ateşkes bitmedi" demek bir anlam ifade etmeyecek. Dolayısıyla PKK doğru ifade etmiş.

SİZE SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ

Başbakan yaptığı açıklamada "PKK'ya yönelik operasyonlar devam edecek ama biz çözüm süreci ile ilgili de gerekeni yapacağız, bundan bağımsızdır, PKK silah bırakmalıdır" diyor. Zaten esas konu şudur; PKK'nın silah bırakması için oturulup konuşulması gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür meselelerin çözümünde taraflarla oturulup konuşulmadan silahların nasıl bırakılacağı, hangi yöntemle bırakılacağı, silahların bırakılması ile birlikte, silahlı güçlerin demokratik siyasi yaşama nasıl katılacağı görüşülmeden yapılması mümkün değil.

Görüşmeden, konuşmadan "PKK silah bıraksın yoksa biz temizliğe başlıyoruz" demek "biz bu savaşı 40 yıl sürdürdük, 40 yıl daha sürdüreceğiz" demektir. Şimdi biz bunu anladık, o nedenle biz de diyoruz ki; "Size savaş yaptırmayacağız"

HDP olarak tek bir kişi kalsa da barışı savunmaya, çözümü savunmaya, barış için, çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. 

PARTİMİZ KAPATILSA BİLE AYNI GÜN YENİSİNİ AÇARIZ

MHP yıllardan beri milliyetçiliği geliştirerek savaş üzerinden rant sağlamaya, oy devşirmeye çalışıyor ama artık bunu yapamayacak.

MHP'nin çağrısı ile de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı toplanmaz, artık Türkiye'de MHP zihniyetini tanımayan kimse yoktur. Böyle bir şey olmuş olsa bile; partimizi kapatsalar, kapatıldığı gün yeni bir partiyle ve daha yüksek bir oyla Türkiye'deki seçimlere gireriz. Bizim oyumuz yükseldikçe de savaş politikalarından beslenemeyen, ırkçı, milliyetçi MHP'nin de oyları düşecek, bunu kendileri de görecekler.