BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
HABER /  POLİTİKA

HDP'li vekil gözaltına alındı

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman'da gözaltına alındı.

Abone ol

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın Batman'da gözaltına alındığı öğrenildi. 

Ankara'ya gitmek üzere bu sabah Batman Havalimanı'na gelen Ayşe Acar Başaran, bir dava ile ilgili ifade vermediği için hakkında verilen yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan Başaran, Batman Adliyesi'ne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINIP SERBEST KALMIŞTI

Ocak ayında da "terör örgütüne yardım ve yataklık" iddiasıyla hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP Batman Milletvekili Başaran için yakalama kararı çıkartılmıştı. Gözaltına alınan Başaran, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

AYŞE ACAR BAŞARAN KİMDİR?

2 Ekim 1985 senesinde dünyaya gelen Ayşe Acar Başaran aslen Batmanlıdır.  Türk avukat ve siyasetçi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi HDP Batman milletvekili olarak meclise girmiştir.

Ayşe Acar Başaran, Abdurrahman Bey ve Sultani Hanım'ın dört çocuğundan ikincisi olarak 2 Ekim 1985 tarihinde Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman'da tamamlamasının ardından 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 4 yıl Batman Barosunda avukat olarak çalıştı. Özgür Kadın Kongresi Derneği üyesidir. Evli olan Başaran, iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir