BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,26
HABER /  POLİTİKA

HDP'li Selahattin Demirtaş: Siyaseti bırakırım!

AĞRI'da iftar programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annelere barış sözü verdiklerini hatırlatarak, "Umudumu yitirdiğim an siyaseti bırakırım" dedi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Belediyesi'nin iftarına katıldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduğunun farkına varamadan görev süresinin bittiğini öne süren Selahattin Demirtaş,
 "Defalarca söyledim. ‘Seçilmiş başbakan olan sensin.’ Kendisi bunun farkına varamadı. Kendini taşeron işçi gibi görüyor. 4-C taşeron işçinin ne kadar hakkı, hukuku varsa, onun da saray karşısında o kadar hukuku var. Mademki biz 'anneler ağlamasın, bu ülkeye barış gelsin' diye onur sözü verdik. Bu onur sözünü yerine getiremeyen her siyasetçi onurunu yitirmiş bir siyasetçidir" dedi.

"SİYASETİ BIRAKIRIM"

"Umudumu yitirdiğim an siyaseti bırakırım" diyen Demirtaş, konuşmasının devamında "Kimseyi kandıracak halim yok. Bilsem ki bu ülkeye barışı getirebilecek siyaseti yapamıyorum, gücüm yok, ben bu koltuğu işgal etmem. Ben burada isem, gençleri partime çağırırım, ‘gelin bu partide birlikte mücadele edin,’ derim ve böyle söylerim" ifadesini kullandı.

"PKK'YI BÜYÜTEN BUNLARDIR"

Savcıların tutumu nedeniyle binlerce gencin PKK'ya katıldığını iddia eden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama bazı savcıların adaletsiz tutumu nedeniyle, binlerce genç PKK’ya katıldı. Hakkımda bu davayı açan savcılar ile gerçekten tartışmak isterim. Ben mi daha çok gençleri dağa gönderdim, yoksa sen mi? Eğer dağa göndermek suç ise, bunu siz işlediniz ben işlemedim. Gençlere biz imkan açmaya çalıştıkça, siz coplayıp, gazlayıp, tutuklayıp, öldürüp, işkence yapıp dağın yolunu gösterdiniz. Benim hakkımda soruşturma açılacağına, bunların hakkında soruşturma açılması lazım. PKK’yı büyüten bunlardır, ben değilim. Ben HDP’yi büyütmeye çalışıyorum. Benim işim budur. Silahı, şiddeti değil; demokratik siyaseti büyütmeye çalışıyorum. Ama hiçbir savcı kadar veya bu kadar adaletsiz kararlar veren mahkemeler kadar, hiçbir genci dağa göndermedim."