BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Sancar'dan AK Parti'ye sert sözler

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ için verdiği soru önergesiyle ilgili Meclis'te konuştu. Sancar, Türkiye yargısının parti yargı sistemine dönüştüğünü ileri sürdü.

Abone ol

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 15 Temmuz'dan sonra yargının AK Parti'nin mahkemeleri haline geldiğini iddia etti. HDP'liler için hazırlanan fezlekelerin talimatla hazırlandığını iddia eden Sancar, yargılanmalarında bu keyfilikle sürdürüldüğünü kaydetti.

CHP'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin Genel Kuruldaki görüşmelerde HDP Grubu adına Sancar söz aldı.

Sancar, gelinen yerin "AKP mahkemeleri" olduğunu ve artık 2014'ten beri adım adım kurulan sistemin, "parti yargısı sistemi" haline geldiğini öne sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan fezlekeleri anlatan Sancar, "Savcılar açık talimatlar üzerine bu fezlekeleri hazırladılar, şimdi de yargılamaları bu keyfilikle sürdürüyorlar." ifadesini kullandı.

OHAL ilan edildiği günden bugüne hukukun olmadığını savunan Sancar, "15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL ile birlikte hukuk sıfırlandı. Türkiye'de yargı her zaman büyük sorundu fakat son 2 yılda artık sorun olmaktan çıktı. Neden? Çünkü yargı kalmadı. Yargı, yargı olmaktan çıktığı için ortada yargı sorunu yok. Ortada siyasal iktidarın her türlü aracı, kendi istediği şekilde kullandığı keyfi bir düzen var." şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

Sancar, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasına da tepki gösterdi. Sancar, "Hiçbir zulüm düzeni ilelebet devam edemez. Bugünün zalimleri mutlaka başka zamanın zalimleri tarafından yargılanır. Bir düşünürün öyle bir sözü vardır. Bizim istediğimiz bu değildir. Biz, zulüm döngüsünün kırılmasını istiyoruz." diye konuştu.