BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Önder'den ilginç MHP çıkışı!

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreci konusunda hükümetin inkar politikası uyguladığını söyleyerek samimiyet olursa MHP ile de bunu yürüteceklerini kaydetti.

Abone ol
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinde ciddiyetle hareket edilmesi halinde MHP ile bile yürüyeceklerini söyledi. Hükümetin söylediklerinde çiğlik ettiğini, bazı meseleleri ise inkar ettiğini iddia eden Önder, Türkiye'de demokratik siyasetin önünün açılması gerektiğini kaydetti.

CNN TÜRK'te Mirgün Cabas'la "Her Şey" programına konuk olan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, seçimden sonra çözüm süreci için önemli açıklamada bulundu. "MHP ile bile yürütürüz" diyen Önder, "yeterki ciddiyet olsun" dedi.

Katıldığı canlı yayında, kimsenin hakkından birşey istemediklerini söyleyen Önder, hükümetin süreç konusunda çiğlik ettiğini, söylediklerinde ise inkarcı davrandığını iddia etti. İşte Önder'in o sözleri;
 
Barışın bir tek temel gereği var, bunu da bu kadar böyle çiğlik etmeseydi, söylediklerini inkar etmeselerdi; biz Dolmabahçe deklarasyonunda bu işi demokrasi şartına bağlamışız. Demokratik siyaset! Bunun önündeki kanalların açılması, buna hangi Türk milliyetçisi itiraz eder sizce. Hangi Sosyal Demokrat itiraz edebilir? Hangi muhafazakar itiraz etmeli? Bunlar bir varlık, yokluk telaşını girdiler. Demokrasiyi o kadar daralttılar, o kadar ikna ve rıza süreçlerini o kadar ötelediler ki! Demokrasi dendiği zaman gözüne ışık tutulmuş tavşan misali kalıyorlar. Vallahi, böyle bir talebimiz yok. Biz bu ülkede bağımsızlık istiyoruz deseydik bu kadar ürkmezlerdi."