BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,54
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Hüda Kaya'dan firavun benzetmesi

Referandumda 'hayır' kampanyası yürüten HDP ile CHP'den 'din motifli' açıklamalar birbiri ardına gelmeye başladı. Dün Deniz Baykal peygamberli kıyaslama yaparken, bugün de HDP'li Hüda Kaya firavunlu benzetme yaptı.

Abone ol

16 Nisan’da referanduma gitmesi planlanan ve 'tek adam sistemi getireceği' için eleştirilen anayasa değişikliği hakkında konuşan HDP'li Kaya, evetçileri 'Firavun'a benzetti.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü'nün ailelerle dayanışma yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Kaya şunları söyledi:

"Hepimizi Allah bu kadar farklı yaratmışken, bunun karşısında tekliği dayatanlar Firavun'dur. Tıpkı Hazreti Muhammed'in döneminde olduğu gibi, tekçilik yoktur. Bugün Müslümanım diyen sahtekârlar dönüp de peygamber düzenine baksınlar."

KAYA'NIN KONUŞMASI DENİZ BAYKAL'IN KONUŞMASINI ANIMSATTI

Hüda Kaya'nın bu konuşması dün Trabzon konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sözlerini hatırlattı. Yeni anayasayla verilen yetkileri eleştiren Baykal, Cumhurbaşkanı ile peygamberliği kıyaslamıştı. 

Baykal konuşmasında, "Dünyada yok böyle bir uygulama. Türkiye’de niye olsun? Yani ben imkânsızlıkları siyaseten başarmış bir milletim. Gideceğim, ‘al sen beni yönet, istediğini yap’ diyeceğim. Olmaz böyle bir şey arkadaşlar. Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli. Hele 15 yıllık yönetiminde hata üstüne hata yapmış ise, 15 yılda 15 tane büyük hatası varsa bu olmaz" demişti.