BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.487,68
HABER /  SEÇİM

HDP'li Demirtaş'tan 1 Kasım seçim sonucu açıklaması

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 1 Kasım seçim sonucuna ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Seçim kampanyası yürütemediklerini belirten Demirtaş, buna rağmen yüzde 11 aldıklarını belirtti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 1 Kasım seçim sonucuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Kapsamlı bir değerlendirmenin parti için yapılan toplantının ardından yapılacağını belirten Demirtaş, 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin "Ortada eşit bir seçim yoktur. Kimse kusura bakmasın ama hiç kampanya yürütmeden yüzde 11 oy aldık. Sadece katliamlara karşı halkımızı, gençlerimizi korumaya çalıştık kampanya yürütemedik. Aldığımız yüzde 11’lik oy kampanya sonucu ortaya çıkmadı" dedi.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'DAN 1 KASIM SEÇİM SONUCU AÇIKLAMASI

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Bütün halkımıza ülkeye hayırlı olsun diyorum. Yüksek bir katılım olması elbette sevindirici, saygındır. Bütün seçmenlere sandığa gittikleri için HDP adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler seçmenin ortaya koyduğu iradeye saygı duyduk, herkesten de aynı saygıyı bekledik. Ortada eşit bir seçim yoktur. Kimse kusura bakmasın ama hiç kampanya yürütmeden yüzde 11 oy aldık. Sadece katliamlara karşı halkımızı, gençlerimizi korumaya çalıştık kampanya yürütemedik. Aldığımız yüzde 11’lik oy kampanya sonucu ortaya çıkmadı. Eğer ki bu saldırı bu katliam politikası başka bir partiye uygulanmış olsaydı ki Allah göstermesin ama bugün silinmiş olurdu siyaset sahnesinden. Bu katliam politikasına rağmen bizi 3. Parti yapan halkımıza teşekkür ediyoruz.

"1 MİLYON OY KAYBETTİK AMA..."

Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardı. 1 milyon oy kaybettik ama biz faşizme karşı dimdik durmayı başarmış bir partiyiz. Belli ki devasa problemlerle göreve başlayacağız. Hükümetin her yaptığı doğrunun yanında baskının karşısında olacağız.

"HERKES BÜYÜK BİR KAYGI İÇERİSİNDE"

Halk bir bayram havasıyla seçim sonuçlarını karşılamıyor, çünkü herkes büyük bir kaygı içerisindedir. Hiç kimsenin korkmasına gerek yok biz varız, hep birlikte direnmeye devam edeceğiz. Gücümüz haklılığımızdan kaynaklanmaktadır. Herkes bundan emin olmalıdır.

"MECLİS'İN 3. BÜYÜK PARTİSİ OLARAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bizler yeni anayasa ve çözüm konusunda ilkeli duruşumuzu sergileyeceğiz. Yapıcı bir muhalefet sergileyeceğiz. Halkın her türlü sorununun çözümü konusunda çabalayacağız, koşturacağız. Bize oy vermiş her yurttaşımız bizlere emaneti teslim etmişlerdir, halkın bu iradesini ezdirmeyeceğiz.
22 vekiller parlamentoya girdiğimizde kararlı duruşumuzu sergiledik.
Bugün çok şükür parlamentonun 3. Büyük partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.

"HDP'Yİ 2019'A DAHA GÜÇLÜ TAŞIYACAĞIZ"

Kapsamlı değerlendirmeler yapacağız. Yeni bir seçim gelmezse 2019’a HDP’yi çok daha güçlü taşıyacağız. Bizim için her yer mücadele alanıdır. Hiç kimsenin yılgınlığa kapılmasına gerek yoktur. Sandık sandık tekrar değerlendireceğiz. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bize destek olan, çalışmalarımızı yürüten bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugünkü zafer onların yürüttüğü zafer. Bir ahtopata karşı, devasal bir güce karşı barajın üzerinde kalmayı başardık. Amaçları hile ile de olsa bizi baraj altı bırakmaktı.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ"

Katliamlar sonucu ölenler, onlar keşke bugün hayatta olsaydı da biz baraj altı kalsaydık. Onların mezarlarında rahat uyuyacağı demokrasi mücadelesini devam ettireceğiz."

Yüksekdağ'ın açıklamasından satırbaşları:

Partimize bizlere ulaşan ilk seçim sonuçlarından sonra sizlerle paylaşmak istedik. Türkiye halkına seçimin hayırlı olmasını diliyoruz. 1 Kasım seçimlerini çok olağan üstü koşullarda gitti. Türkiye 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halkları çok güzel bir seçim sonucu ortyaya çıkarmıştır. Bizler 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirirken siyasetin sürüklendiği koşullardan bağımsız bir değerlendirme yapamıyoruz ne yazık ki.

"5 AYDA 258 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ"

1 Kasım seçimleri arifesinde ayrımcılık azalmadı misliyle arttı fazlalaştı. Her yerde kuşatmanın içerisinde rüzgara karşı yürüyerek bir seçim çalışması yürütmek zorunda kaldık. Geride kaldığımız 5 aylık süre içerisinde 258 sivil yurttaşımız hayatını kaybetti. Bunların 38'i çocuktu. Çatışmaların yaşandığı Kürt illerinde oldu bu olaylar. Suruç ve Ankara katliamında 100'ün üzerinde sivil yurttaşlarımız hayatını kaybetti.

"190 PARTİ BİNAMIZ BASILDI VE YAKILDI"

Partimize, yöneticilerimize ve binalarımıza saldırı oldu ve biz bu çatışma ortamında seçim çalışmalarımızı yaptık. Bu süre içerisinde 190 parti binamız basıldı ve yakıldı. İnsanlarımız linçle karşı karşıya kaldı.

"AKP SEÇİM KAMPANYASINI TEK BAŞINA BİZE KARŞI YÜRÜTTÜ"

HDP'ye oy verenler, HDP'yle birlikte seçim çalışmasıyla yürütenler karanlıkları yara yara bu çalışmayı yürütmüşlerdir. HDP'yi baraj altına itmek ve 7 Haziran'dan bu güne seçim kampanyasını AKP tek başına bize karşı yürüttü. HDP baraj altına çekilmek istendi. Ve devletin bütün olanaklarıyla bu çalışma yürütüldü. Eşitsizler arasındaki mücadelenin en keskin durumunu gördük. Bizlerle birlikte çalışanlar bu karanlığı yara yara inatla ve ısrarla HDP'nin yani umudun barajı aşmasını sağladırlar.

"SONUÇ HALKIMIZIN BAŞARISIDIR"

7 Haziran seçim sonuçlarıyla kıyaslamada gerileme olduğunu görüyoruz. Bu gerilemenin nedenlerini parti organlarımızla tartışacağız. Bize düşen, bizim sorumluluklarımızın özeleştirel olarak yapacağız ama şunu net bir şekilde ifade etmeliyim, bu kadar zorlu bir yürüyüş içerisinde sonuç halkımızın başarısıdır.

"1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLSUN"

Bizler 59 milletvekiliyle bu umudu, demokratik gelişimi yükseltme inancını ortaya koyduğunu görüyoruz. Bizlere inanan, kendine inanan, halklarımızın özgücüne inanlara çok teşekkür ediyoruz ve kutluyoruz. Sandık başındaki görevlilerimize ve her bir mahallede, ilde çalışmaya devam edenlere ve bütün yurttaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. Yitirdiğimiz tüm canları saygıyla ve minnetle anıyoruz. Ankara ve Suruç'ta kaybettiğimiz değerleri anıyoruz. Onların barış umutlarını güçlendireceğimize söz veriyoruz. Bağımsız, sivil ve demokratik kuruluşlara ve bu sorumlulukları yerine getirecek her yere,kişiye, emekçilere teşekkür ediyoruz. Birlikte yürüyeceğimiz yolumuz var. Biz yine 1 Kasım'da dediğimiz gibi inadına barış, indanına demokrasi, indanına HDP diyoruz. 1 Kasım seçim sonuçları hayırlı olsun.